Kvinnlig trio är Grammisfavoriter

TT

Publicerad 2022-03-10

Miriam Bryant har chans att vinna fyra priser på årets Grammisgala. Arkivbild.

Agnes, Miriam Bryant och Snoh Aalegra ligger bäst till inför årets Grammisgala. När alla nomineringar har presenterats står det klart att de har chans att vinna fyra priser var.

Det ser ut att vara de kvinnliga artisternas år på Grammisgalan – i alla fall att döma av nomineringarna. Agnes, Miriam Bryant och Snoh Aalegra har chans att vinna flest priser. Bryant och Aalegra tävlar bland annat mot varandra i den prestigefyllda kategorin årets artist.

En annan som har flera möjligheter till att få ta emot en Grammis är hiphopartisten A36 med tre nomineringar. Även Hov1 och Benjamin Ingrosso har fått flera nomineringar, de båda tävlar också om titeln årets artist.

Nomineringarna har pytsats ut av arrangören Ifpi under tre dagar den här veckan. Förra året dominerades galan av Victor Leksell – och dessförinnan av en debatt om huruvida det var rätt att nominera den kontroversielle hiphopartisten Yasin till galan.

Årets Grammisgala hålls den 19 maj i Annexet i Stockholm inför drygt tusen gäster. Den direktsänds i TV4 Play, Sjuan och CMore.

ANNONS