Joakim Lundell om skönhetsingreppet: ”Det här är skitjobbigt”

Ska göra en hårtransplantation

Joakim Lundell börjar bli tunnhårig.

Nu lägger han sig under kniven för att genomgå en hårtransplantation.

– Jag ska få 2 500 nya hårsäckar där det grönskar dåligt, säger Joakim Lundell i podcasten ”Jocke & Jonna - Sanningen måste fram”.

På fredag får Youtube-profilen och influencern Joakim Lundell, 36, en ny frisyr till priset av omkring 100 000 kronor.

– Jag ska göra en hårtransplantation, säger Joakim Lundell i podcasten ”Jocke & Jonna - Sanningen måste fram”.

2 500 hårsäckar ska flyttas från hans nacke till högre upp på huvudet. Med bara ett par dagar till operation börjar han bli nervös.

– Jag går in i ett mode nu och kommer förmodligen vara ganska irriterad resten av veckan för det här är skitjobbigt. Det ska göra pissont säger alla som har gjort det, säger Joakim Lundell.

”Man får väl kedja fast sig själv”

Han säger att en hårtransplantation vanligtvis tar mellan åtta och tio timmar att genomföra. Men det finns något som skrämmer honom mer än själva operationen.

– Det jag är mest rädd för är eftervården. I tio dagar ska man sitta och sova. Man får inte röra sig, i stort sett, på tio dagar för då kan håret lossna. Man får väl kedja fast sig själv, säger han i podcasten.

Joakim Lundell och Jonna Lundell.
Joakim Lundell och Jonna Lundell.

Rädslan är dock inget som tar över känslan av att bli tunnhårig. Joakim Lundell tycker att det är jobbigt att vara i stadiet där man kan ana att han börjar tappa hår, speciellt när det syns på film.

– Jag tror att det [håret] är en del av mannens identitet och jag vet ju att många som kanske inte har råd med en hårtransplantation utvecklar psykisk ohälsa när man tappar håret. Man stänger in sig själv, man börjar ta på sig mössa, man gömmer sig, säger han.

Vill uppmana fler att ta steget

Joakim Lundell vill ta bort tabun kring hårtransplantation och andra ingrepp som riktar sig till män.

– Jag vill visa andra att man inte ska skämmas för att göra det. Jag tycker det är viktigt för jag tror att många killar skäms över att göra ett sånt ingrepp och det är ju jättekonstigt när kvinnor kan fixa bröst, Botox, trådlyft. Ja, det mesta, säger han i podcasten.

”Jocke & Jonna - Sanningen måste fram” finns på Podme.

Publisert:

LÄS VIDARE