Magdalena Graaf har förlovat sig med Louie Marti

Kärleken friade i natt – på kebabhak: ”Mitt favoritställe”

Magdalena Graaf och Louie Marti på premiären av ”Suedi”.
Magdalena Graaf och Louie Marti på premiären av ”Suedi”.

Magdalena Graaf och Louie Marti ska gifta sig.

På Instagram visar hon upp ringen – efter att han friat på en kebabrestaurang.

– Big time yes, säger Magdalena Graaf i videoklippet.

Sent i natt svarade Magdalena Graaf, 46, ja till när Louie Marti, 43, föll ner på knä och friade. Paret hade vimlat på Viaplays galapremiär av långfilmen ”Suedi” där Marti har en liten roll och därefter firat premiären på Spy bar i Stockholm för att sedan bege sig till en kebabrestaurang i centrala Stockholm. Där plockade Marti fram ringen.

I flera videoklipp på sin Instagram story berättar Magdalena Graaf om frieriet.

– Min underbara man friade till mig i kväll. På Kebabhouse. Som är mitt favoritställe. Jag älskar det, vi älskar det tillsammans, säger hon.

”Kebabfrieriet”

De sitter med varsitt glas cola och varsin kebab framför sig och Marti kan inte hålla tillbaka skrattet när han säger:

– Kebabfrieriet!

Magdalena Graaf fortsätter:

– Det är det som är så härligt, så jävla mysigt tycker jag, att det inte bara är så där... Sturehof. Det här är det jag är. Big time yes!

Louie Marti har lagt upp ett videoklipp av frieriet på sin Instagram, där han faller ner på knä och plockar fram en röd, hjärtformad ask med en ring. Till videoklippet skriver han att han väntat på rätt tillfälle att fria i nästan två månader, men att varken båtturer, resor eller familjemiddagar har känts rätt.

”Två kebabfrallor senare”

”Man vill ju det ska bli perfekt. I går var vi på filmpremiär, ”Suedi” som jag själv medverkar i. Efter filmens firande frågade jag min Magdalena Graaf vart hon helst vill gå på middag. Då svarade hon: ”Vi går på vårat favoritkebabställe”. På Vasagatan. Det är min Magdalena det. Billigt och bra. Två kebabfrallor med extra sås senare som ni ser på videon sa hon JA”, skriver han.

När Aftonbladet når Louie Marti över telefon berättar han att han väntat på rätt tillfälle att fria och att han till och med tagit kontakt med Magdalena Graafs ex-fästman för att försäkra sig om att han inte skulle fria på samma sätt.

– Det är ju lite en tjejgrej, jag vill att hon ska bli lycklig och att allt ska kännas bra, så jag ringde hennes ex och frågade hur han gjort så det inte skulle vara samma sak, säger han och skrattar.

Han var ordentligt nervös när han föll ner på knä:

– Jag är aldrig nervös annars, men just den här grejen. Tänk om hon säger nej? Det vore pinsamt, säger han.

Kan fira årsdagen även om de blir fattiga

Att det blev just i går skedde spontant.

– Jag har väntat på rätt tillfälle. Jag hade hela hennes familj hemma på middag på herrgården och tänkte fria, men då hade jag gömt ringarna så bra att jag inte hittade dem. Sen köpte jag en båt som jag döpte efter henne och tänkte fria på, men då blev det dåligt väder, säger han.

– Vi både älskar kebab, det är billigt och bra och skulle vi bli fattiga nån gång kan vi alltid fira vår årsdag ändå, för kebab har man alltid råd med.

Magdalena Graaf separerade från sin förra fästman våren 2020 och i mars i år visade hon upp sin nya kärlek i sin blogg. Louie Marti är skådespelare som har haft roller i ”Tunna blå linjen”, ”Beck – den förlorade sonen” och ”Gåsmamman”. I tv-programmet ”Malou efter tio” har han berättat om sitt brokiga förflutna som Hells Angels-medlem.

Magdalena Graaf har nyligen avslutat inspelningen av Kanal 5:s och Discovery+:s nya realityserie ”The island” som väntas ha premiär senare i höst eller efter årsskiftet.

Magdalena Graaf visar upp förlovningsringen.
Magdalena Graaf visar upp förlovningsringen.
Publisert:

LÄS VIDARE