Gunilla Persson: ”Slängde oss ut från sovrummet”

Berättar i ”Hollywoodfruar” om tragiska branden

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Gunilla Perssons förra hus drabbades av en tragisk eldsvåda.

I säsongsfinalen av ”Hollywoodfruar” berättar hon nya detaljer om händelsen.

– Jag och Erika slängde oss ut från mitt sovrum, säger hon i programmet.

I mitten av april drabbades Gunilla Perssons dåvarande hus i Pacific Palisades i Kalifornien av en brand. I säsongsfinalen av ”Hollywoodfruar” får tittarna nu ta del av och höra henne berätta nya detaljer kring den traumatiska upplevelsen.

Efter att ha öppnat en dörr möttes hon av lågor och väckte sin dotter Erika. De hittade en av familjens katter under Gunillas säng men Erika var fast besluten om att hitta den andra katten.

– Erika vill upp för trappan för att hämta Tusse, men jag se nej, du kan inte gå upp däruppe. Titta inte ens upp där, det brinner för fullt, säger Gunilla i programmet.

Faktum är att både hon och Erika tvingades kasta sig ut ur huset för att rädda sig själva.

– Vi slängde oss ut från mitt sovrum, där det finns en utgång. Hur svårt det än är så är det barnet som måste skyddas först.

Trodde katten var död

När Nöjesbladet intervjuade Gunilla Persson i April trodde hon att en av katterna dött i branden, eftersom att det var den uppgiften hon fått från brandmännen.

– Erika är helt förkrossad. Hon bara gråter och gråter, sa hon då.

Men bara en dag senare återfann Gunilla katten vid liv. Brandmännen hade lagt den katten de trodde var Gunillas i en sopsäck. Men varken Gunilla eller Erika mäktade med att titta på katten för att se om det var deras. Den beskrivning brandmännen givit av den döda katten stämde överens med hur deras egna katt ser ut.

Egentligen hade de inte tänkt återvända till huset. Sorgen var för stark, berättade Gunilla i en ny intervju. Men Erika behövde en bok inför ett skolarbete. När Gunilla öppnade dörren hörde hon ett jamande.

– Min första tanke var att det var grannens katt, Bernie, som bodde i huset som brann ner. Men sen kände jag igen ljudet. Det var litet, men starkt. Jag tänkte, ”Herregud, det låter som Tusse”.

”Liv betyder allt”

En vakt på plats som gick före Gunilla kom ut med katten i famnen.

– Jag trodde knappt det var sant. Både jag och Erika blev så glada att vi tjöt.

Efter branden följde en intensiv jakt på ett nytt hus. Vid ett tillfälle när Nöjesbladet ringde Gunilla befann hon sig i bergen på väg att inspektera en möjlig bostad. I dag har hon hittat ett nytt hus som till och med har havsutsikt. Trots den tragiska branden tar hon med sig visdomar från händelsen.

– Man har lärt sig mycket på det här, man har lärt sig att liv är viktigare än något annat. Liv betyder allt, säger hon i programmet.

Säsongsfinalen av ”Hollywoodfruar” sänds klockan 21:00 på TV3 tisdagen den 7 november.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN