Fansen rasar efter Kevin Spaceys ursäkt: ”Oförsvarligt”

Kevin Spacey anklagas för att ha gjort sexuella närmanden mot en då 14-årig kollega.
På Twitter ber stjärnan om ursäkt, samtidigt som han kommer ut som gay.
Men alla köper inte ursäkten, rapporter The Hollywood reporter.
”Kevin Spaceys uttalande var fel på så många sätt”, skriver ett argt fan på Twitter.

I söndags avslöjade ”Star trek”-stjärnan Anthony Rapp, 46, i en intervju med Buzzfeed att Kevin Spacey, 58, vid ett tillfälle försökt förföra honom. Spacey ska då ha varit 26 år, och Rapp bara 14 år.

Enligt Rapp ska Spacey ha gjort sexuella närmanden mot honom på en fest. En berusad Spacey ska bland annat ha lagt ner sin yngre kollega i en säng där han hållit fast honom.

Kevin Spacey gick på måndagsmorgonen ut med ett uttalande där han bad om ursäkt. Han skriver dock att han inte minns händelsen och menar att han var berusad. I samma uttalande kommer Spacey ut som homosexuell.

”Jag har älskat och träffat män genom mitt liv, och jag väljer nu att leva som en homosexuell man. Jag vill ta itu med det här på ett ärligt och öppet sätt och det börjar med att jag utvärderar mitt eget beteende”, skriver Kevin Spacey.

”Jag kunde inte bry mig mindre”

Nu kritiseras stjärnan i sociala medier. Många menar att han försöker flytta fokus från sexanklagelserna till att det ska handla om hans sexualitet.

”Jag kunde inte bry mig mindre om att att Kevin Spacey är gay. Anklagelserna om att han sexuellt trakasserat ett barn är vad vi borde prata om”, rasar en person på Twitter.

Andra reagerar även på att han försvarar sig med att han var berusad.

”Skyller även på fylla. Oförsvarligt”, twittrar en person.

Skådespelaren Rose McGowan, som var en av de första att anklaga filmmogulen Harvey Weinstein, för våldtäkt riktar även hon skarp kritik mot sin kollega:

”Hej då, Spacey, hej då, det är din tur att gråta”.

I flera år har det florerat rykten kring Kevin Spaceys sexualitet, något som skådespelaren sagt att han inte vill prata om offentligt. Så sent som i juni 2011 när ”House of cards”-stjärnan var värd för Tony awards stod han för ett uppmärksammat inledningsnummer där han bland annat skämtade om alla rykten.

Bye bye, Spacey goodbye, it’s your turn to cry, that’s why we’ve gotta say goodbye. #ROSEARMY
Publisert:

LÄS VIDARE