Masked singer (tv-program)

Barnprogramprofilen fick lämna ”Masked singer”

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om sjätte avsnittet av TV4:s nya succéshow

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Roboten tvingades lämna ”Masked singer”.

Flera i panelen har nämnt den kända personens namn under seriens gång – men till slut var det bara en av dem som lyckades gissa rätt.

Här är ledtrådarna – och alla gissningar.

Korpen, Draken, Voodoodockan och Roboten var tillbaka i fredagens ”Masked singer” och kändispanelens Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren gissade åt alla håll på vilka som kunde gömma sig bakom maskerna.

Till slut blev det Roboten som tvingades lämna tävlingen.

– Jag koncentrerade mig mest på att jag ska vara stilla, jag tänkte att jag ska vara inte som jag brukar, sa personen om hur hen försökt dupera panelen.

Vem som gömde sig under masken får du veta om du fortsätter läsa. Varning för spoilers för här är ledtrådarna, panelens gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under Robotens mask.

David Hellenius leder ”Masked singer” och panelen består av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

Korpen

Korpen

 • Låt: The Weeknds ”Blinding lights” och Mikael Rickfors ”Vingar”.
 • Möjliga ledtrådar: Camilla Läckberg, Abba, klassrum, B, Carola, Peter Jöback, blyghet.
  Hellenius: Det här vet vi om dig så här långt, du ville bli pilot. Du har varit med i en film som utspelar sig på en flygplats och vi har kunnat se dig på många olika idrottsarenor.
  – Hemligheter är något jag är bra på. Mina barn vet inte ens att jag gör det här men att jag rappar är allmänt känt. Det här är en av mina största utmaningar hittills, det är ju inte korpligan precis. Mina stora musikaliska dröm, ja det skulle ju vara att uppträda ihop med en annan supergrupp. Jag har gått i en riktig stjärnskola och syns både på Svensktoppen och i Melodifestivalen. Jag trivdes riktigt bra i kören. Jag har bollat idéer med en deckardrottning. Det här med att stå på scenen har inte alltid varit min grej men nu är det dags för den här korpen att kraxa igen.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Man blir så förvirrad, det känns som det är en skådis. Alexander Karim har ju jobbat med Läckberg.
  Felix Herngren: Det finns en svensk skådespelare som var med i den isländska uppföljaren till ”Korpen flyger”, alltså ”Korpens skugga”. Det är Reine Brynolfsson Jag tänker också på Lasse Kronér, han var med i Bingo-lotto.
  Nour El-Refai: Jag tror det kan vara en politiker som jag har sett rappa. En politiker som gillar att bjuda med sig själv är Anders Ygeman.
  Måns Zelmerlöw: Det här med magi med händerna har lett till ett liv i rampljuset, då tänker jag på golfare. Kan det vara Jesper Parnevik?
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag hade en viktig roll under fotbolls-VM 1994.
  – Jag har tränat med AIK:s A-lag i fotboll.
  – Jag vet mest i världen om Abba.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Anders Glenmark
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag är helt utanför min comfort-zone och jag älskar varje minut av det. Jag har nått en viss ålder där man hellre säger ja än nej. Mitt mål är att ständigt överraska och hålla er på tårna. Ni ska aldrig veta vad korpen hittar på härnäst. Håll i er för snart kommer ni flyga av stolen.

Draken

Draken

 • Låt: Miriam Bryants ”Passa dig” och Aviciis ”Addicted to you”.
 • Möjliga ledtrådar: Bilkörning, guldmynt, Hawaiikrans, ljud från en säl, negativa kommentarer i sociala medier
  Hellenius: Det här vet vi så här långt. Du är en person som säger precis vad du tycker, du har jobbat sm kommentator, du har brutit mot budord och hittat på helt egna.
  – Den här drakdräkten ger mig en pondus jag aldrig haft på scen. Och när det gäller min hemlighet om vem jag är så är den svårare att lista ut än vad ni anar. Nu är jag med i racet igen. Frågan är, vem kan slå den här draken? Som de flesta drakar är jag en riktigt dålig förlorare. Tur då at det går så bra för mig. Ni som tror att jag har varit på väg utför, kolla bara på min förmögenhet. Rena skatteparadiset. Vi fyrbenta varelser måste hålla ihop, hos mig har det bott både hästar, hundar, hamstrar och fiskar. Men jag saknar en favorit, från mitt förflutna. Många har åsikter om mig, en del tror säkert att jag är skitjobbig, och det stämmer ju, men jag tänker inte stava till förlåtelse. Inte den här gången. Jag har en speciell relation till polisen. Jag vet inte om de gillar allt jag twittrar om dem. 
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Det har varit lite radiokänsla, jag tänker ”Morgonpasset”, jag tänker Hanna Hellquist.
  Nour El Refai: Guldpengar, det kanske är nån som har vunnit guld, skatteparadis, jag tänker på Monaco och sälen, jag tänker på Anja Pärson, hon gjorde sälen mycket känd.
  Felix Herngren: Jag börjar känna, är detta en man? Det finns ju pitchinstrument och grejer. Jag känner igen de där glittriga skoterkängorna, det är Kalle ”Sälen” Moraeus. Han kör ofta skoterkängor privat, han sjunger väldigt bra, ganska ljus röst.
  Pernilla Wahlgren: Jag tror fortfarande på Johanna Nordström, men Anja Pärson var väldigt bra för sångrösten påminner om Anja Pärsons talröst. Men på Johanna Nordström-spåret så har hon gjort en show som heter ”Ring polisen” och hon gillar poliser.
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har ätit lunch med världens bästa fotbollsspelare.
  – Jag har haft Ingemar stenmark som barnvakt.
  – Jag har arbetat på en swingersklubb.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Sen urminnes tider har den här draken inte ens vågat sjunga för sina nära och kära. Men ingen minns en fegis och det är därför jag är här. Nu ska jag visa vad jag brinner för. För jag måste erkänna att vara drake är beroendeframkallande.

Voodoodockan

Voodoodockan

 • Låt: Anna Bergendahls ”Ashes to ashes” och Amanda Bergmans ”Vintersaga”
 • Möjliga ledtrådar: Laboratorium, bag-in-box-vin, pizza, nöjespark med karuseller
  Hellenius: Du drömde om att bli veterinär, såg en rymdserie och ändrade dig och du har samarbetat med Kurt Olsson.
 • – Det ni inte ser är en voodoodocka som dansar samba inombords. Att sjunga är roligare än att skrämmas och det är min stora hemlighet. Jag hoppas att ni sitter fastnålade, för snart kommer jag avslöja ännu mer om mig själv. Voodoodockan är tillbaka, det känns nästan som svart magi att jag överlevt varenda fight. Jag var en missnöjd tungviktare en gång i tiden, både på jobbet och på fritiden, men nu har jag äntligen tagit kontrollen. Nu är det slutfestat. Det gick inte på en minut precis. Det tog mer än 180 dagar och jag har mitt på det torra i många bemärkelser. Mig äger ingen. En gång i tiden hade jag bara småslantar, nu har jag fått visa nya sidor och har kontrakt med världens största underhållningsföretag. Mitt liv är inte precis bäckmörkt (Beck-mörkt?).
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Det här med p-piller att du föddes samma år säger mig att du är äldre, men nu tänker jag att du har varit väldigt överviktig och gått ner mycket i vikt, kanske varit med i ”Biggest loser”? Du är Runar Sögaard.
  Pernilla Wahlgren: Jag tror att han har levt ett tufft liv, jag gissar på skådespelaren Jens Hultén.
  Felix Herngren: Många ledtrådar ledde in oss på Persbrandt, ”Mig äger ingen” har han spelat med i, men sen kände jag rösten här ändå, jag fick en förnimmelse, är det Lasse Berghagen? Han är lång, gammal tungviktare, allt stämmer på honom.
  Måns Zelmerlöw: Det var mycket skådisledtrådar. jag tänker tungviktare, världens största underhållningsföretag, nån som har gjort många illa, nån som har spelat mycket badguy i film, har ni funderat på om Peter Stormare kanske är med i ”Masked singer”?
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har fått benet krossat av ett sjölejon.
  – Jag har en tatuering som betyder slutet på allt.
  – Jag har tackat nej till en roll i Bond-filmen ”Casino royal”.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag önskar jag kunde styra spelet som jag brukade göra innan jag blev voodoodocka, men än är vi inte på andra sidan utan bara på gränsen. För även om det här är min värsta tortyr så hoppas jag att det hettar till nu när jag ska bjuda på en iskall historia.

Roboten

Roboten

 • Låt: Rihannas ”Umbrella” och Kaliffas ”Helt seriöst”.
 • Möjliga ledtrådar: Träningscykel, en kyrka, brittisk dubbeldeckarbuss, regnbågsfärgat paraply
  Hellenius: Du är energisk. Du är en stolt pappa och du verkar tycka om att skoja till det. Men du har också sagt att den här chansen den tar du på allvar.
  – Att få agera och spela ut är det jag är programmerad för. Bland mina skills ingår inte sången. Inombords ger jag ifrån mig de gladaste ljudeffekterna nånsin. Jag har alltid varit snabb och fysisk. Jag har gjort turbokarriär både på cykel och med rally. Jag är uppvuxen där Thomas bodde innan han blev jagad av vargar. Och bor numera på en känd olycksplats. Jag har bott i en riktig brottsmetropol också. Det var förresten där jag gifte mig med Sara. I mitt jobb leder jag många som har talets gåva. Själv låter jag hela kroppen tala, det är min talang. Jag jobbar jämnt och har nästan aldrig sommarlov. Och ni vet ju att efter sol kommer regn, dags att ta fram paraplyerna.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Jag tror att det här kan vara en youtuber. Ibland känner jag igen kroppar, jag är dålig på ansikten. Det finns en person som passar in ganska bra här som har kört ett gräddrally senaste åren, som har varit med i ”Mitt kök”, jobbat på bageri, jag pratar om Roy Fares. Han är ju en helt otroligt muskulös kock, när såg man det senast?
  Måns Zelmerlöw: Stolt pappa säger du, tycker om att skoja till det, kan det vara Hanif Bali? Men du har sagt att du går gärna din egen väg men sticker inte ut och då tänkte jag att det kan inte vara Hanif Bali då. Så började du steppa och paraplyer, det är väldigt mycket som stämmer in på Karl Dyall.
  Nour El Refai: Jag står fast vid Nassim Al Fakir, det är kroppen väldigt mycket. Du är liten och ettrig och pigg och ser ut att ha inget fett på kroppen, bara muskler och är en studsig person.
  Pernilla Wahlgren: Kan det vara Nassim för förra veckan sjöng han ”Sun is shining” och det är hans brorsa Salem som varit med och gjort den. Och jag vet att han bor på Lidingö nu och många som är födda på Lidingö flyttar tillbaka till Lidingö.
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har blivit instängd i ett kylskåp av Arja Saijjonmaa.
  – Jag har gjort armhävningar inför en amerikansk president.
  – Mark Levengood tror att min bror är Måns Zelmerlöw.
 • Fler panelgissningar
  Pernilla: Det kan vara Christer Björkman.
  Måns: Anna Book på ”Let’s dance”.
  Pernilla igen: Tony Irving.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag har gett allt till hundrafemtio procent. Hittills har jag gett er hela mitt robothjärta och jag kommer fortsätta ge er det även ikväll. Det är med hoppfulla robotsteg jag äntrar scenen och hoppas att jag är tillräckligt laddad. Helt seriöst, ni vill väl inte skrota mig?

David Hellenius leder ”Masked singer” och panelen består av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

Hen gömde sig under Robotens mask i ”Masked singer”

Studiopublikens och panelens omröstning placerade Roboten i botten och panelmedlemmarna fick chansen att lämna sina sista skarpa gissningar innan masken lyftes av.

Felix Herngren gick tillbaka till en av sina första gissningar, Kodjo Akolor. Nour El Refai stod fast vid Nassim Al Fakir. Måns Zelmerlöw tog intryck av en av Pernilla Wahlgrens tidigare gissningar, Alexander Hermansson och Pernilla höll kvar vid samma namn.

Roboten fick lämna ”Masked singer”

Och under masken dolde sig just barnprogramledaren Nassim Al Fakir, 44.

– Jag koncentrerade mig mest på att jag ska vara stilla, jag tänkte att jag ska vara inte som jag brukar, säger han i sändningen om hur han gjort för att försöka dupera panelen.

Under Robotens mask dolde sig Nassim Al Fakir

Ledtrådarna förklarade:

 • Papegojan, för att Nassim har dubbat filmen ”Angry birds”.
 • Låtvalet ”Sun is shining” som hans bror Salem Al Fakir har skrivit.
 • Omvänd katt, eftersom Nassim baklänges blir missan.
 • Gifte sig med Sara: I en av ”Lasse Maja”-filmerna gifte sig Nassim med Sara Sommerfeld.
 • Känd olycksplats: Lidingö där Niklas Strömstedt körde på en fågel och begravde den i låten ”Sista morgonen”.
 • ”Sett nog av mig”: Nassim visade sig spritt språngande naken på bästa sändningstid i ”Let’s dance”.
 • Cykling: Nassims första barnskiva hette ”Ute och cyklar”.

ANNONS

Sista chansen! Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Nassim Al Fakir var roboten i TV4:s ”Masked singer”
Publisert:

LÄS VIDARE

Så rundar TV4 coronareglerna i ”Masked singer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)