Anja Lundqvist

Anja Lundqvist om nya kärleken – efter skilsmässan

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Anja Lundqvist.
Anja Lundqvist.

NÖJE

Anja Lundqvist och maken Theo har gått skilda vägar efter 17 år.

Nu har den ”Heder”-aktuella skådespelerskan mött kärleken igen i Rikard Källqvist. 

– Vi är särbos vilket funkar jättebra.

Hur känns det med ny säsong av ”Heder”?

– Det känns fantastiskt kul och jätteroligt att få chansen att förbättra och utvecklas som producenter. Vi är ju med och skapar serien och man lär sig av sina misstag och kan därför bjuda tittarna på en ännu bättre säsong.

Du hade en podcast med din ”Heder”-kollega Julia Dufvenius för länge sen – är ni kompisar privat?

– Det är vi allihop. Jag lärde känna Alexandra Rapaport när jag var 20 och vi sökte in till Scenskolan tillsammans. Julia lärde jag känna när jag var Sunes mamma i ”Sune i Grekland”. Hon var Sunes mammas elaka gamla gymnasiekompis. 

Anja Lundqvist poddar med Julia Dufvenius.

Ni tyckte det fanns för få roliga roller för kvinnor över 40?

– Ja, men det har blivit bättre. Tittare vill ha riktiga historier och det går inte att bygga det utan att alla åldersgrupper är med. För att skapa bra berättelser så kan man inte enbart ha unga snygga människor.

Du är nykter alkoholist sedan 21 år – hur är läget idag? 

– Jag känner mig otroligt stolt och lyckligt lottad som tog chansen att bli nykter. Jag har fått ett sådant himla bra liv, men det var genom mycket smärta, det gjorde riktigt ont att bli nykter. Det är därför vissa inte orkar för de har inte hittat ett nytt sätt att leva. För mig tog det två-tre år innan det slutade göra ont i själen. Nu känner jag ödmjukhet, att uppleva livet nykter kan utveckla en enormt mycket.

Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Eva Röse och Anja Lundqvist i ”Heder”.
Jakob Eklund, Anja Lundqvist och Theo Holmer på premiär för filmen ”Tusenbröder” 2006.

Du gifte dig med kärleken Theo 2016?

– Ja, men sedan skilde vi oss 2018 efter att ha varit tillsammans i 17 år.

Var det inget bra att gifta sig?

– Jo, men vi hade nog växt ifrån varandra. Vi fick barn väldigt tidigt i vår relation och vi var en jättefin familj – ser jag på bilder börjar jag nästan gråta. Men vi har en fantastisk relation idag, en relation som vi inte lyckades bygga som par men som vi har lyckats bygga som vänner. I början var vi väldigt ledsna och det första halvåret var inte problemfritt, men efter det har vi kommit enormt nära varandra och jag känner att han är ett stort stöd i mitt liv och jag är ett stort stöd i hans. Vi käkar middagar ihop och gör saker ihop, barnen mår bra och vi mår bra. Vi känns som en liten enhet och det kommer vi för alltid att vara. 

Har du hittat någon ny man?

– Ja, det har jag gjort. Han heter Rikard Källqvist och jobbar inom ljudboksbranschen. Han bor i Vaxholm och vi är särbos vilket funkar jättebra. Han har också ett båtföretag som gör ribbåtar så vi är ute med hans ribbåt mycket och utforskar skärgården. Vi åker ganska långt ut och jag har också lärt mig köra.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Jag fick tarmvred för åtta veckor sedan och låg inne på sjukhus en vecka, men det hävdes aldrig. Efter det har jag ändrat min kost så nu käkar jag varken mjölkprodukter eller gluten. Jag älskar exempelvis choklad, men det funkar inte. Det får bli nyttiga sötsaker istället som rawfood-godis.

Anja Lundqvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora


Jackpott – MIssa inte expertens system på Stryktipset – 13 miljoner i potten
Publisert:

LÄS VIDARE

Paren från ”Vi eller aldrig” – så lever de i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Anja Lundqvist