Mejla

Linn Elmervik

Känslorna i ”Bonde söker fru” är fejk

Linn Elmervik om tv-psykosen i realityprogrammet

Erik Parai Arnessons brevskrivare väntar på att få en inbjudan till gruppdejt.
Erik Parai Arnessons brevskrivare väntar på att få en inbjudan till gruppdejt.

NÖJE

Det är inte förälskelse eller kärlek.

Det brevskrivarna i ”Bonde söker fru” känner är panikartad nervositet.

De är övertygade om att lantbrukaren framför dem kan vara deras livs kärlek – trots att de bara träffats i fem minuter.

Brevskrivarna i ”Bonde söker fru” får starka känslor snabbt.

I kvällens avsnitt bröt flera av de sökande traditionsenligt ihop i tårar framför kamerorna när de skickades hem. Besvikelsen över att ha blivit bortvald var stor och några av dem förklarade att de verkligen hoppats på att inspelningarna skulle sluta i en relation. Då är vi bara framme vid avsnitt tre och deltagarna har knappt hunnit säga ett ord till bönderna.

De starka känslorna kan tyckas märkliga och faktum är att de med största sannolikhet grundar sig i något helt annat än förälskelse.

Vem som helst hade fått tunnelseende

Brevskrivarna har aldrig tidigare varit med i tv men är nu inslängda i en av TV4:s största realityserier. På några få minuter ska de visa sig från sin allra bästa sida för sitt kärleksintresse samtidigt som flera andra jagar efter samma person.

Vem som helst hade fått tunnelseende i samma situation. Plötsligt framstår det som det enda rimliga att göra allt man kan för att fånga bonden i fråga. Alla andra vill ju ha honom. Han måste ju vara helt fantastisk?

Lägg till tv-kameror och en övertaggad Linda Lindorff och även den lugnaste filbunke skulle förväxla nervositeten med en spirande förälskelse.

Helt plötsligt sitter man där och har skickat fem sms utan svar

Alla som någon gång gett sig in i dejtingvärlden vet också att det kan vara svårt att hålla skenet av att man är en cool, och avslappnad person uppe. Ibland räcker det med en eller två dejter med en person där man känner att man själv nog är lite mer intresserad av en fortsättning än vad den andre är för att man ska tappa det. Och helt plötsligt sitter man där och har skickat fem sms utan svar, varav det sista innehåller en utskällning.

Det spelar ingen roll vem som väljer bort dig, känslan är fruktansvärd ändå.

Tack och lov brukar de lite för snabba kärlekskänslorna försvinna ungefär lika snabbt som de kom. Några veckor efter inspelningen tänker de bortvalda brevskrivarna förmodligen tillbaka på upplevelsen och undrar: Vad var det för tv-psykos jag hamnade i?

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Av: 

Linn Elmervik

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för brevskrivarna i ”Bonde söker fru”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru

TV4

Kärlek

Linda Lindorff