Annika Andersson

Det blir buskisshow i Falkenberg i sommar – trots allt

Av: 

Jan-Olov Andersson

Friluftsteatern Vallarna i Falkenberg bjuder på en greatest hits-show i sommar
Friluftsteatern Vallarna i Falkenberg bjuder på en greatest hits-show i sommar

NÖJE

Friluftsteatern Vallarna i Falkenberg firar 25-årsjubileum - trots allt.

Buskiskungarna bjuder på en greatest hits-show i sommar, med premiär 4 juli.

– Det blir buskisbuskis, lovar Annika Andersson, en av föreställningens stjärnor.

Coronapandemin har inneburit att all verksamhet för allt från Dramaten och stadsteatrar till privatteatrarna har legat nere.
Friluftsteatern Vallarna i Falkenberg skapades för komikerparet Stefan & Krister och har haft fulla hus (ungefär 1 600 personer) varje sommar sedan premiären 1996. Man hade, precis som i fjol när allt blev inställt, tänkt ligga lågt även i år, men med den nya regeln med 500 i publiken, har man ändrat sig.

– Eftersom det kändes så bra med Amanda Linds besked och att vi dessutom är så spelsugna, känns det otroligt skönt att få öppna upp på Vallarna. Det här är en utmaning som känns kul, även om vi måste jobba dygnet runt nu, säger Annika Andersson.

Hon, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson och Jojje Jönsson var med redan 1996.

– Det var det första jag gjorde. Jag var 20-någonting… du får räkna ut själv, jag är 53, säger Annika Andersson och skrattar.

Alla plus Mikael Riesebeck, som anslutit under senare år, är med i årets 25-årsshow ”Sommarbuskis”. Ett femtiotal shower planeras med start 4 juli.

Annika Andersson berättar om showen:

– Stefan & Krister, Siw och Jojje körde sommarbuskis innan Vallarna. Det finns många roliga texter och sketcher, en del briljanta, från den tiden. Vi kom på idéen att dra upp dem och skriva lite nytt också. Vi ville inte att Vallarna ska stå tomt en sommar till. Regissören Pär Nymark har gjort ett jättejobb nu när vi ska sätta ihop allting. Det är musik och band på scenen också. Och säkert för publiken, man får komma i sällskap om fyra, sitta med avstånd mellan sällskapen och det blir max 500 i publiken.

– Alla vi medverkande går in med en extra glöd efter det långa uppehållet.

– Det här blir mycket för Stefan & Kristers gamla publik. Buskisbuskis, kan man säga. Gillar man inte buskis, ska man nog inte komma (skratt).

Redan i fjol hade man tänkt spela föreställningen ”Alla tiders Åsa-Nisse” med Mikael Riesebeck som Åsa-Nisse och Annika Andersson som Eulalia. Den är nu uppskjuten till nästa sommar, när man kan spela inför ett helt fullsatt Vallarna.

– Den är ju färdigskriven, det är bara att trycka på knappen, säger Annika.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Mikael: Lotta gapskrattar i sängen ibland

ÄMNEN I ARTIKELN

Annika Andersson

Siw Carlsson

Falkenberg