Alice Stenlöf ber om ursäkt efter massiv kritik: ”Onödigt och ansvarslöst”

Var med på den hårt kritiserade födelsedagsfesten förra helgen

Alice Stenlöf
Alice Stenlöf

Alice Stenlöf var en av festdeltagarna på Lovisa Worges födelsedagsfirande förra helgen som väckte kritikstorm.

Nu bryter hon tystnaden och ber om ursäkt.

”Det var både onödigt och ansvarslöst av mig att besöka restaurangen i lördags”, skriver Alice Stenlöf på Instagram stories.

Alice Stenlöf, 24, var en av de influencers som skymtade i sociala medier på Lovisa Worges, 24, födelsedagsmiddag förra helgen på Hallwylska i Stockholm. Födelsedagsfirarna möttes snabbt av en kritikstorm från följare som ifrågasatte hur de kunde festa mitt under en pågående pandemi.

”Är det viktigaste för er att festa under en pågående pandemi? Medan ni är ute och festar dör folk av corona och vården sliter sönder varje dag för att rädda liv? Skäms ni inte”, skriver en i kommentarfältet på Alice Stenlöfs Instagram.

Bilder och videor från kvällen togs senare bort.

Bryter tystnaden

Under fredagen bröt Alice Stenlöf tystnaden för första gången och ber sina följare om ursäkt på Instagram stories. Hon inleder inlägget med att berätta att de åt middag på restaurangen enligt coronaregler fram till klockan 20.00.

Hon skriver vidare att ”jag förstår att jag har ett stort inflytande, och behöver ta ansvaret som kommer med det. För det mesta försöker jag använda mitt inflytande till att göra gott, men det är ingenting värt om jag inte också kan säga att jag gjort bort mig”.

”Tänkt... och lyssnat på er”

Varför hon varit tyst om just detta i nästan en vecka beror på att hon ”har tänkt... och lyssnat på er”, skriver hon. Hon berättar även att hon läst vartenda meddelande från sina följare.

”Det var både onödigt och ansvarslöst av mig att besöka restaurangen i lördags. Förtroende är inte något man kan kräva, det är något man förtjänar – och just nu förtjänar ni en ursäkt från mig”, avslutar hon inlägget.

Lovisa Worge pudlade dagen efter

På söndagen, dagen efter festkvällen la Lovisa Worge upp ett inlägg på Instagram stories.

”Jag vill säga att jag efter i går har fått mig en rejäl tankeställare och jag har verkligen tagit åt mig av all kritik. Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt, samt att det är försent då gårdagen redan har hänt”, skriver hon och fortsätter:

”Men jag kommer verkligen ta åt mig och ta lärdom av detta. Nu och framåt kommer jag ta ett helt annat ansvar, och agera och tänka mycket mer ansvarsfullt”.


Jackpott! Missa inte expertens miljondrag på Stryktipset
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN