Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson av med körkortet – körde för fort

Fastnade i hastighetskontroll – ”Det var en miss”

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.
Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson har blivit av med körkortet.

Dragshowartisten körde över 20 kilometer för fort på en 30-väg och fastnade i en hastighetskontroll.

– När jag har åkt förbi där tidigare har det varit 50-väg, så det var det jag hade i huvudet, säger han.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 62, fick körkortet indraget strax utanför Gävle under tisdagseftermiddagen.

– Jag har 48 timmar på mig att använda bilen innan jag inte får köra något mer. Det tråkigaste är att jag bor i Stockholm och min gamla mamma, 88 år, bor här uppe i Gävle. Det blir så svårt för mig att komma och hälsa på henne, det är det svåraste. Det är så tråkigt nu när hon har fått båda sprutorna och kan börja träffas, säger han när Aftonbladet når honom över telefon.

Körde för fort utanför skola

Han körde strax över 50 kilometer i timmen på en 50-väg utanför en skola, som mellan klockan 08–16 är en 30-väg. Utöver att bli av med körkortet fick han också böter om 3 200 kronor. Hur länge körkortet kommer att vara indraget vet han inte i nuläget.

– Jag har inget straff på mig tidigare, så jag borde få vara utan det den kortaste tiden i alla fall.

Lars-Åke Wilhelmsson säger att han hade varit ute och hälsat på en vän innan han fastnade i kontrollen.

– Jag hade inte bråttom alls egentligen. Det är en sträcka som brukar vara 50 kilometer efter klockan 16. Men det är en skola en bit bort, så de har 30 kilometer mellan 08–16 eller något sådant. När jag har åkt förbi där tidigare har det varit 50 kilometer, så det var det jag hade i huvudet. Men det är 30 de tiderna, och det ska jag absolut veta om. Så det var en miss bara.

”Skulle inte kunna leva med”

Han fortsätter:

– Det skulle vara fruktansvärt om man skulle köra alldeles för fort så att man skulle kunna skada något barn, det skulle jag inte kunna leva med. Men det var inte fråga om något sådant, och det var inte mot något rödljus.

Nu sitter han och tänker på hur han ska kunna hälsa på sin nyvaccinerade mamma framöver.

– Och så vill man ju inte berätta det för henne. Men det kommer hon ändå få veta nu. Jag försöker tänka ut hur jag kan ta mig till henne och kunna fortsätta hälsa på henne ändå, hon bor en bit ifrån både tågstation och allting sådant. Men det får jag ordna på något vis.

Publisert:

LÄS VIDARE