Väderkaoset under inspelningen av ”Sommar med Ernst”

Fick ha underställ och dunjackor

Ernst Kirchsteiger.
Ernst Kirchsteiger.

”Sommar med Ernst” stötte på problem under säsongens inspelningar.

Programmet drabbades av ett väderkaos som hotade sommaridyllen.

– Det är så typiskt, säger Ernst Kirchsteiger.

Det idylliska ”Sommar med Ernst” stötte på ett elakt väderkaos under inspelningarna. Under första veckorna var det nämligen så kallt att teamet fick ta på sig vinterkläder, berättar Ernst Kirchsteiger, 63, för Aftonbladet.

– Det var kallare än när vi filmade ”Jul med Ernst”. Det var ju typ tre grader varmt och problemet var att jag hade så mycket andedräkt så att jag såg ut som ett ånglok.

– Det blev lite konstigt. Under kläderna hade jag tre långkalsonger och underställ. Hela teamet fick ha dunjackor på sig, berättar han.

”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.
”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.

Vädret vände veckan därpå men speciell utrustning krävdes för att få fram sommarljuset.

– Bilderna ser somriga och fina ut ändå, det finns ju fina lampor... Det är humor, vi kan ju skratta åt det. På vintern längtar jag efter kyla och andedräkt, men då får man vänta. Men när man gör sommarprogrammen är det tvärtom. Det är så typiskt.

– Folk vet ju, det var en väldigt kall vår. För att få det här gjort får man ju jobba på ändå, säger han.

”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.
”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.

Gästas av kändisar

”Sommar med Ernst” kommer i år i en ny tappning, nämligen med gäster. En av kändisarna som besöker Ernst är Sanna Nielsen, 36, som är aktuell som programledare i ”Allsång på Skansen”.

– Jag visste att det skulle bli kul att träffa henne och det blev det också. Vi har ganska mycket gemensamt. Hon kommer också från en liten ort och vi båda är ovanligt långa. Hon gillade att sjunga vid en väldigt ung ålder, och jag ville hålla på med konst och bli scenograf som ung, säger han och fortsätter:

– Vi båda gjorde lite udda saker där vi bodde, och då uppstår ju frågan hur vi ändå lyckades? Eller att hur vi vågade stå på oss? Istället för att rätta oss i ledet och spela fotboll, det gjorde i Degerfors där jag kommer ifrån.

Tv-profilen säger att idén om gäster var hans eftersom han törstat efter umgänge sedan pandemin.

– Jag har ett sådant övertryck av längtan efter att få lyssna på vad andra säger. Liksom att få dela med sig av egna tankar och lyssna på andras historier. Då tänkte jag, ’kan vi inte bjuda in någon i varje program som kan hjälpa mig med lite enklare saker?’, säger han.

Sommar med Ernst har säsongspremiär torsdag 24 juni på TV4 och TV4 Play.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN