”Kunde inte sluta träna efter Let's dance”

Linda Lindorff och Kristjan Lootus gör dansprogram

1 av 3
NÖJE

Efter ”Let’s dance” har paret fortsatt att dansa tillsammans.

I dag lanserar de, i samarbete med TV4, ett nytt dansprogram på Lindas blogg.

– Målet är att hela Sverige ska lära sig dansa, säger hon.

Linda Lindorff, 44, var en av deltagarna i ”Let’s dance 2016”, där hon dansade tillsammans med Kristjan Lootus, 37. Paret slutade då på en fjärde plats och efter flera veckor tillsammans i dansstudion bestämde de sig för att dansa vidare även efter att kamerorna slocknat.

– Vi var med väldigt länge och blev goda vänner. När programmet var över så ville jag inte släppa dansen, säger Linda Lindorff.

Det senaste året har de tränat flitigt tillsammans och Linda har postat flera dansvideor på sin Instagram, där responsen från följarna har varit enorm.

– Folk var så positiva och vi kände att vi ville ge dem ännu mer. De ville lära sig att dansa och det var då idén kom till att vi skulle släppa tio avsnitt där vi lär ut hur man gör.

Utlovar flera tricks

I dag har det första avsnittet premiär på Lindas blogg, samt på Youtube. Programmet, som heter ”Dance with me”, har dock ingen koppling till ”Let’s dance”. I varje avsnitt får tittaren lära sig grunderna, tekniken samt varje dans historia. Linda och Kristjan utlovar även en hel del tricks.

– Vi vill inspirera och visa att alla kan lära sig att dansa. Alla vet ju att Linda inte kunde dansa innan ”Let’s dance”, hon var också en nybörjare, säger Kristjan Lootus.

Linda tycker att det är extra roligt att lära sig nya tricks, och även om det ibland känns läskigt tänker hon på det som en utmaning.

– Han tappar mig inte så ofta, ha ha. Jag litar på honom, så därför säger jag inte nej.

”Gick ner åtta kilo”

När ”Let’s dance” drog igång hade Linda Lindorff inte tränat på åtta år och tänkte därför att det kunde vara bra.

– Jag var naturligt smal och kom undan med att inte träna. Under den första tiden i programmet tränade vi två timmar om dagen, varje dag. Sedan ökade antalet timmar i takt med att vi gick vidare. Jag gick ner åtta kilo under den tiden.

Efter programmet var hon inte villig att släppa taget om träningen.

– Jag kände i kroppen att jag inte kunde sluta träna. Jag började springa och nu springer jag sju kilometer om dagen, ibland även de dagar som jag dansar. Jag har blivit lite beroende av träningen.

Föra in salsa i ”Bonde söker fru”

Hon menar att dans är det perfekta sättet att träna på, särskilt om man är lite äldre eller tyngre. Hon beskriver det som en rolig och mjuk träningsform som passar alla.

– Målet med ”Dance with me” är att hela Sverige ska lära sig dansa. Alla ska ha dansat en salsa innan 2018. Jag borde kanske föra in salsa på schemat i ”Bonde söker fru”...

Linda Lindorffs och Kristjan Lootus dansprogram har premiär i dag.