Tony Irvings hyllning till Robert Gustafsson: ”Gav mig en snällare sida”

Se den klassiska imitationen

Första gången Robert Gustafsson imiterade Tony Irving var i ”Parlamentet” 2009.

Nu, 13 år senare, berättar Irving vad imitationen har betytt för honom.

– Jag var totalt okänd när jag klev in i ”Let’s dance”. Du plockade upp mig och gav mig så många möjligheter, säger han till Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”.

I det tredje programmet av TV4:s ”Vilket liv!” är det komikern och skådespelaren Robert Gustafsson, 57, som hyllas.

Den ena överraskningen avlöser den andra och Gustafsson hedras av bland andra Felix Herngren, Peter Dalle, Ingemar Stenmark och Helena Bergström.

Och självklart kommer Robert Gustafssons alla imitationer på tal och programledaren Renée Nyberg, 56, ställer frågan om vem han tycker bäst om att imitera.

Tony Irving är väldigt tacksam. Och det är ju inte för att han är pimpinett och homosexuell och från England och bryter på engelska, det roliga med hans röst är att han pratar med för lite luft, säger Robert Gustafsson och imiterar honom till publikens nöje.

– Vad tror du Tony Irving tycker om att du har imiterat honom? frågar Renée Nyberg.

Tony Irving och Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”
Tony Irving och Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”

Men Gustafsson hinner inte svara på frågan innan ”Let’s dance”-introt sätter igång och Tony Irving, 56, intar scenen. De kramas och jurymedlemmen tar plats i soffan. När Irving får frågan som Robert inte fick chans att svara på, tvekar han inte.

– Det har varit helt fantastiskt, det är så otroligt smickrande, säger han.

”Trodde det var jag själv som pratade”

Tony Irving, som varit jurymedlem i ”Let’s dance” i 18 år, berättar hur han först fick nys om Roberts imitation av honom.

– En vän ringde till mig och sa att Robert Gustafsson har precis gjort dig i ”Parlamentet”. Okej, tänkte jag, jag ska kolla vad är det han driver med. Först så var det ju rösten och det roliga var att jag trodde det var jag själv som pratade, säger Irving.

Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”.
Robert Gustafsson i ”Vilket liv!”.
Tony Irving i ”Vilket liv!”.
Tony Irving i ”Vilket liv!”.

Han berättar hur Robert ”gav” honom ordet ”men” och uttrycket ”det här är inte rumba”, som kom till under premiärimitationen 2009.

– Men du gav mig också en snällare sida, en roligare sida och en karikatyr av mig själv som jag kunde utnyttja själv. Du gav mig delar av mig själv, så tack för det.

Publiken applåderar och Robert säger igen att det är tacksamt att imitera Tony, för att han är så rolig i sig själv.

– Jag har aldrig imiterat någon jag tycker illa om, för då blir det för hård och sarkastiskt. Man måste respektera eller se till att det är något man gillar med personen, säger Gustafsson.

”Vilket liv!” sänds söndagar klockan 20.00 på TV4 och finns på TV4 Play.

Robert Gustafsson och programledaren Renée Nyberg i ”Vilket liv!”
Robert Gustafsson och programledaren Renée Nyberg i ”Vilket liv!”
Publisert:

LÄS VIDARE