Sverrir Gudnason nominerad till internationell Emmy

”Jättestolt”

Sverrir Gudnason kan få en Emmy för sin roll som Kurt Haijby.
Sverrir Gudnason kan få en Emmy för sin roll som Kurt Haijby.

Sverrir Gudnason är nominerad till en internationell Emmy för sin roll som Kurt Haijby i SVT:s ”En kunglig affär”, skriver bland annat Hollywood reporter.

Gudnason har chans att få priset i kategorin bästa manliga skådespelare.

Serien hade världspremiär i december i fjol och handlar om Haijbys kärlekshistoriska med kung Gustaf V.

Sverrir Gudnason säger till Expressens Spoiler alert att han är ”jättestolt över serien” och glad över att den uppmärksammas även utomlands.

Galan för International Emmy Awards hålls i New York den 21 november. Sverrir Gudnason är nominerad tillsammans med Scoot McNairy i Netflix ”Narcos: Mexico”, Dougray Scott i ”Irvine Welsh’s Crime” och Lee Sun-Kyun i ”Dr. Brain”.

I motsvarande kategori för kvinnor ställs Celine Buckens i ”Showtrial” mot Leticia Collins i ”Where my heart is”, Kim Engelbrecht i ”Reyka” och Lou de Laage för ”The mad women’s ball”.

I kategorin bästa drama är ”Lupin”, ”Narcos: Mexico”, ”Reyka” och ”Vigil” nominerade medan ”Sex education”, ”Bunker”, ”Dreaming whilst black” och ”On the verge” tävlar om pris som bästa komediserie.

Här är alla nominerade.

Staffan Göthe och Sverrir Gudnason som Gustav V och Kurt Haijby.
Staffan Göthe och Sverrir Gudnason som Gustav V och Kurt Haijby.

Det här är internationella Emmygalan

International Emmy awards är en av flera olika tv-galor som International academy of television arts and sciences arrangerar, och riktar sig till tv som produceras utanför USA.

Det finns också speciella galor för sport-tv, barn-tv, nyhets-tv med mera. Den gala som räknas som den mest prestigefulla är Primetime Emmy awards som i år delades ut den 12 september.

Publisert:

LÄS VIDARE