Så ska det låta

Sarah Dawn Finer tar över ”Så ska det låta”

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Hon har varit julvärd och lett Melodifestivalen.

Nu tar folkkära Sarah Dawn Finer över SVT:s flaggskepp ”Så ska det låta”.

– Jag är väldigt spänd på att ta mig an ett sådant älskat program, säger Sarah Dawn Finer.

Det har hållits hemligt ett bra tag, men nu äntligen kan Sarah Dawn Finer tala fritt om det nya jobbet hon landat.

– Det känns jättebra. Jag är glad att få börja jobba, men också nyfiken på produktionsbolaget, SVT och mina tankar på hur man kan prägla programmet på ett annat sätt, säger Sarah Dawn Finer.

I flera år ska SVT ha försökt få till ett samarbete med artisten, men tidsplanering och andra jobb har satt käppar i hjulet.

Men nu har bitarna fallit på plats för Sarah Dawn Finer som tidigare varit julvärd och programledare för Melodifestivalen.

– Den stora skillnaden jämfört med tidigare är att det här inte är direktsänt. Det blir en helt annan grej, att få chansen att ”fucka” upp, som man annars kanske inte har, säger hon och skrattar.

Läs också: Tar över programmet efter mansparaden

Sarah Dawn Finer blir första kvinnliga programledaren

”Så ska det låta” har sänts sedan 1997, och letts av Peter Harrysson, Peter Settman och nu senast Kalle Moraeus. Sarah Dawn Finer blir den första kvinnliga programledaren.

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det.

Sarah Dawn Finer är framförallt glad över att få jobba med något hon kan utan och innan – musik.

Tittarna kommer känna igen sig, men Sarah Dawn Finer säger att hon vill sätta sin egen prägel på programmet. Vad för förändringar det kommer att bli kan hon i dagsläget inte svara på.

– Jag har ingen aning, det är sjukt tidigt, vi har inte börjat jobba. Men SVT tycker om att förnya, uppdatera och utmana alla sina flaggskepp.

Väntar tillökning i år

I februari avslöjade Sarah Dawn Finer att hon väntar barn med pojkvännen Jonas. När inspelningen startar i oktober är hon mamma.

– Det är så sjukt många människor i min bransch som gör det här med barn, så det där är jag inte orolig för. Det här är inte åtta veckor direktsänd tv, det är ett par dagar som jag jobbar. Jag har ett extremt supportsystem med vänner och familj.

Många glada nyheter väntar alltså programledaren i höst.

Har du några drömgäster?

– Seinabo Sey, jag vill höra henne sjunga allt, hon är grym. Och Timbuktu. Jag vet att Jason kan sjunga mycket mer än vad han gör.

”Folkliga farbröder” ett säkert kort

Nöjesbladets tv-redaktör Karolina Fjellborg hyllar SVT:s val av programledare:

– Det är bara är att applådera att SVT fortsätter i riktning mot en rimligare fördelning mellan manliga och kvinnliga programledare när det gäller de stora feta underhållningsprogrammen, där folkliga farbröder länge verkar ha ansetts vara de säkrare korten, skriver hon i bloggen Tv-koll.

Sarah Dawn Finer dyker upp som programledare för ”Ska det låta” först i början av 2018.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

LÄS OCKSÅ

Fjellborg: Sarah Dawn Finer perfekt för SVT:s Så ska det låta

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag tvivlar fortfarande på mig själv”

ÄMNEN I ARTIKELN

Så ska det låta

Sarah Dawn Finer

Kalle Moraeus