Alexander Kronlund blir ny jurymedlem i Idol

Tar plats i Juryn – står bakom Britney Spears superhit

1 av 3
NÖJE

Det ändras om ordentligt i ”Idol”-juryn inför nya säsongen.

Tidigare i dag avslöjades det att Anders Bagge återvänder.

Nu uppges även stjärnproducenten Alexander Kronlund vara en del av den nya konstellationen, enligt uppgifter till Expressen.

Producenten Alexander Kronlund blir en del av den nya ”Idol”-juryn, enligt uppgifter till Expressen. För den som inte är bekant med namnet ringer det kanske en klocka när man hör Britney Spears låt ”Lucky”. Han är nämligen låtskrivaren bakom den stora hiten som nu har 17 år på nacken. Kronlund har också jobbat med artister som Backstreet Boys, N*Sync och Robyn.

Det blir en ny konstellation i årets jury, vilket TV4 avslöjade med en hemlighetsfull bild. Istället för den vanliga juryn om tre personer, blir det nu fyra medlemmar som ska hitta Sveriges nya stjärnskott.

”Anders Bagge återvänder”

Det bekräftades tidigare under dagen att Anders Bagge återvänder till Idol. Han gjorde sin sista säsong i sångtävlingen 2015, efter att ha varit en del av juryn sedan 2008, tillsammans med Laila Bagge och senare även Alexander Bard.

– Sedan jag lämnade Idoljuryn så har jag saknat att få träffa alla grymma talanger. Jag älskar ju Idol, och det är det absolut bästa sättet för en ung talangfull person att pröva vingarna, säger Anders Bagge i ett pressmeddelande.

Tidigare har det bekräftats att Nikki Amini fortsätter som jurymedlem för ännu en säsong i ”Idol”.

Programmet påbörjar inom kort sina inspelningar. Auditionturnén startar i Göteborg på lördag den 11 mars.

Nöjesbladet har försökt nå Idols producent Jonathan Nordin för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM