PRESENTERAS AV

Jon Henrik ställer in alla intervjuer

Behöver vila för att orka med finalen

avLouise Åström

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm
Jon Henrik Fjällgren.

Artisten Jon-Henrik Fjällgren lider av posttraumatisk stress.

För att orka med finalen tvingas han nu ställa in alla intervjuer inför slutskedet i mellon, skriver Expressen.

– Jag har haft det väldigt stressigt och inte mått bra, har Fjällgren sagt till Nöjesbladet.

Jon Henrik Fjällgren gjorde succé tillsammans med Aninia och gick direkt till final från Melodifestivalens deltävling i Skellefteå. Samtidigt tampas han med det posttraumatiska stressyndrom han diagnosticerats med för strax över en månad sedan.

För att ladda inför finalen och orka prestera har han valt att inte medverka i några intervjuer inför finalen av Melodifestivalen på Friends Arena under lördagen, skriver Expressen. Han kommer dock att genomföra presskonferenserna.

Förlorade nära vän

På Instagram har Fjällgren berättat om sin diagnos och att han först inte förstod varför han mådde dålig. Han vaknade på nätterna och hade ångest, började tappa minnet, få tunnelseende och kände sig yr.

– Jag har haft det väldigt stressigt och inte mått bra. Men jag har läkare och psykolog som hjälper mig framåt. Det behöver man i sådana här sjukdomar, sa han till Nöjesbladet.

Samtidigt som Fjällgren kämpat med sig själv dog en av hans närmaste vänner, vilket gjorde att han ’föll igen’, som han själv uttryckte det.

Tar hjälp av stenar

Fjällgren har också berättat att han använder sig av healingstenar för att få extra kraft.

– Just nu är det extra viktigt att ha något att hålla fast vid. Jag håller i stenen när det blir för stimmigt eller jobbigt, när känslorna tar över. Ibland går jag bort och andas ut. Jag försöker ta mycket med ro, sa han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM