Tv-profilen vägrades medicin – då åt han hundens värktabletter

Kalle Zackari: ”Får ta det jag har hemma”

1 av 3
NÖJE

Tv-profilen Kalle Zackari Wahlström sökte hjälp för en mystisk smärta i munnen.

Men läkaren vägrade honom medicin. Då nallade han på hundens medicinförråd i stället.

– Jag har ätit hundvärktabletter, berättar han i podcasten ”I nöd och lyft”.

Man tager vad man haver.

I premiäravsnittet av nya podcasten ”I nöd och lyft” berättar Kalle Zackari Wahlström om hur han tvingades äta hundmedicin för att döva en plötslig, märklig smärta i munnen.

Allt började när Kalle var ute i skogen för ett par veckor sedan och filmade för sitt nya tv-program, som ska sändas senare i höst.

– Jag bodde under en gran i 48 timmar och åt inte. Och när jag åt för första gången efter 48 timmar, skulle jag äta en fralla. Och då fick jag så fruktansvärt ont i gommen. Inte som att ”åh jag har ett sår i gommen”, utan mer som att det har blivit något fel.

Brita Zackari, som leder podcasten tillsammans med Kalle, tog först inte den besynnerliga munåkomman på allvar.

– Vi som tog emot sms om tillståndet trodde att du ätit lite för mycket pommes frites eller skrapat dig med en baguette i gommen, säger hon.

Åt hundens värktabletter

Men smärtan blev värre. Till slut gick Kalle till läkaren, som konstaterade ett virus och ordinerade honom en dos vila.

– Jag har jättestarka värktabletter hemma, som jag tar. Jag får inga utskrivna, så jag får ta det jag har hemma. Och så har Jenny, vår gråhund, opererat bort livmodern precis och fick väldigt starka värktabletter utskrivna. Men hon hade inte så ont, så det blev ganska många över. Så jag har ätit hundvärktabletter.

Kalle förtydligar att maskoten Jenny fick tabletter som egentligen riktar sig mot människor, då även hundar klarar den typen av medicin.

Men vad var det då för mystisk åkomma som Kalle drabbades av?

– Så som jag tolkade läkaren så hade viruset satt sig i munslemhinnan. I stället för att få ont i halsen, så fick jag ont i munnen, säger han.

”I nöd och lyft” är en ny podcast med och av medieparet Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström. Podden hade premiär under torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM