Terese Alvén är död

Äggstockscancern tog träningsbloggarens liv

Terese Alvén är död.

Hon tog sina sista andetag i natt.

– Även om utgången har varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer, säger maken Glenn Boström till Aftonbladet.

Terese blev 37 år gammal.

Terese Alvén dog natten till tisdag.

Det bekräftar maken Glenn Boström för Aftonbladet.

– Inga ord gör känslan rättvisa. Även om utgången var varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer. Vår förhoppning är att Terese nu får lugn och ro och frid, säger han.

På Facebook skriver han längre och ger Aftonbladet tillåtelse att citera inlägget.

”Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över”, skriver han.

I flera böcker, på instagram och med bloggen ”Träningsglädje för alla” har hon inspirerat sina följare. I samråd med sin läkare valde Terese att ligga sövd sin sista tid i livet. I lördags tog hon farväl av maken och barnen och lät läkarna söva henne, för att slippa smärtorna och ångesten.

Sövdes ner

Maken Glenn Boström skrev då på Facebook:

”Idag valde Tess, i samråd med läkaren, att bli sövd under hennes sista tid. Hon har inte mycket krafter kvar ens när hon är vaken och känner inte att hon orkar med den stora ångesten det innebär att bara känna sin kropp sakta förtvina bort.”

”Tess familj stöder hennes önskan och har under dagen fått säga adjö medan hon fortfarande var tillräckligt klar i huvudet. Tess kommer nu att få ro i själen och sinnet under hennes sista tid i livet. Hennes familj kommer att vara vid hennes sida nu och för alltid.”

Terese Alvén hade väntat parets tredje barn när läkarna i november förra året upptäckte en cysta på en av hennes äggstockar. Den opererades bort, men senare uppstod komplikationer och paret bestämde sig för att avsluta graviditeten.

När hon sen i april åkte akut till sjukhus för kraftiga smärtor i buken kunde läkarna konstatera att hon drabbats av en ovanlig och väldigt aggressiv form av äggstockscancer. Enligt Terese blogginlägg kunde den härledas till den cysta som hade opererats bort före jul.

”Spring för Terese”

Under sjukdomstiden har Terese Alvéns vänner hållit i insamlingen ”Spring för Terese” för att kombinera hennes stora träningsintresse med en insamling till Cancerfonden.

I makens Facebookinlägg skriver han: ”Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen.”

För Nöjesbladet förklarar han:

– Vi vill fortsätta att sprida det som hon jobbade hårt för, hennes kärlek till rörelseglädje och framför allt rörelseglädje för barn. Det var, nej det är fortfarande, viktigt för henne att få ut. Det är det vi försöker att hedra. Det här är en tragedi som folk naturligtvis blir berörda av och då känns det viktigt för oss att folk också får veta mer om det som hon kämpat för.

Terese Alvén blev 37 år. Hennes vänner och anhöriga har dragit igång en insamling för Cancerfonden här.

Publisert:

LÄS VIDARE