Expedition Robinson

Historiska beslutet av TV4: Robinson spelas in i Sverige

”Spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment och vänskapsrelationer”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

”Robinson” 2021 kommer bli tv-historia.

Kokosnötter och palmer byts i stället ut mot kottar och skärgård då TV4-programmet för första gången kommer spelas in i Sverige.

– Att överleva och tävla i den krävande Norrländska ödemarken är väldigt påfrestande, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande.

I flera år har långköraren ”Robinson” spelats in på olika exotiska öar runt om i världen. Den senaste säsongen tog kocken Michael Björklund, 45, hem segern på Fijiöarna.

Men nu har TV4 tagit ett historiskt beslut för programmet efter att det förra veckan framkom att programmet skulle spelas in i Sverige. Då coronapandemin ställer till det med resor har kanalen bestämt att överlevnadsprogrammet kommer spelas in Norrbotten.

– Vi kommer bjuda på tuffa utmaningar i Norrbottens skärgård, med karga skärgårdsöar, unik natur och mörka hav. Att överleva och tävla i den krävande Norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet, säger programledaren Anders Öfvergård, 52, i ett pressmeddelande.

Michael Björklunds segervrål efter vinsten i senaste säsongen av ”Robinson”.

”Känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar”

Värmen och kassavan byts nu i stället ut mot granris och lite kyligare klimat. Men de sociala utmaningarna kommer bestå.

– Givet rådande läge i världen har vi fått tänka nytt. Att vi nu placerar ”Robinson” i Sveriges nordligaste skärgård känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar. Det kommer bli en unik upplevelse att för första gången se ”Robinson” på hemmaplan, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

”Robinson” har säsongspremiär våren 2021.

”Robinson” 2021 kommer spelas in i Norrbottens skärgård istället för Fiji.

PODD Ett halvår med coronaviruset – vad vi vet och inte vet

Aftonbladet Daily gästas av Matti Sällberg.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Anders Öfvergård tappade 20 kilo

ÄMNEN I ARTIKELN

Expedition Robinson

Robinson

TV4

Anders Öfvergård