Filip & Fredrik

Robert Gustafsson hoppar av ”Tårtgeneralen”

Lämnar samarbetet med Wikingsson och Hammar

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Robert Gustafsson, 52, hoppar av Filip & Fredriks filmprojekt ”Tårtgeneralen”.

Anledningen är att han inte tycker att manuset håller.

– För att kunna gå helhjärtat in i ett projekt så måste manus kännas bra och vara helt i mål, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Projektet är en filmatisering av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons bok ”Tårtgeneralen” och inspelningarna drar igång under våren.

Skådespelaren och komikern Robert Gustafsson skulle haft huvudrollen som karaktären Hasse P, men hoppar nu av filmen. Anledningen är att han inte tycker att manuset håller tillräckligt hög nivå.

”Då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå har Robert Gustafsson nu valt att tacka nej till produktionen och till att gestalta huvudrollen som Hasse P (Tårtgeneralen), skriver hans bolag i ett pressmeddelande.

– För att kunna gå helhjärtat in i ett projekt så måste manus kännas bra och vara helt i mål. Nu är det inte riktigt det, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Istället ska han nu ägna sig åt andra projekt.

– Nu är det sommarteatern i Kalmar som står på tur samt nypremiären av Oscarsrevyn på Lorensbergsteatern i Göteborg i sep och däremellan några andra filmer som ännu inte är officiella.

”Önskar all lycka”

I pressmeddelandet framgår det också att beslutet inte var lätt att ta.

”Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat samt att han har sett fram mot ett roligt samarbete med Filip & Fredrik”.

Samtidigt önskar han produktionen välgång.

”Robert önskar produktionen all lycka”.

Inspelningarna sköts upp

”Tårtgeneralen” släpptes 2009 och är Filip & Fredriks debutroman. Boken utspelar sig i Köping 1984 och handlar om karaktären Hasse P:s försök att baka världens längsta smörgåstårta.

Filminspelningarna skulle ha börjat hösten 2016, men sköts upp till i vår eftersom det passade handlingen bättre.

– Vi vill spela in den på våren/försommaren bara. Detta är ingen höst- eller vinterfilm, har Fredrik Wikingsson tidigare sagt till Nöjesbladet.

Nöjesbladet söker Filip & Fredrik.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Så gick det sen för Filip & Fredrik-originalen
Publisert:

LÄS VIDARE

”Tårtgeneralen”-stjärnan om kärleken till sambon Filip Hammar

ÄMNEN I ARTIKELN

Filip & Fredrik

Robert Gustafsson

Fredrik Wikingsson