PRESENTERAS AV

Alex Aiono: ”Frågade Zara om hon ville gifta sig med mig”

avFrida Söderlund

STOCKHOLM. Senast de sågs frågade han om hon ville gifta sig med honom.

I kväll öppnar amerikanska stjärnskottet Alex Aiono för Zara Larsson på Gröna Lund.

– Jag offrade allt för drömmen, säger han.

Alex Aiono, 21, skrattar. Rycker på axlarna som att det han precis sagt är det självklaraste i världen.

Vänta, du säger att du ”typ” friat till Zara Larsson?

– Ja! Jag tycker hon är fantastisk och träffade henne på en gala i USA och då frågade jag henne om hon ville gifta sig med mig. Men jag tror inte att hon tog det seriöst. Jag får kanske fråga igen, ha ha.

Om jag ringer henne, får jag en specialinbjudan till bröllopet om hon svarar ja?

– Jag sätter dig bredvid vem du vill! Brad Pitt?

Kan du ta någon yngre?

– Channing Tatum?

Deal.

– Perfekt. Nu måste jag bara lyckas kontakta någon som känner honom...

”Offrat väldigt mycket”

Amerikanska stjärnskottet Alex Aiono är i Sverige för att öppna för Zara Larsson på Gröna Lund i Stockholm och för ett exklusivt framträdande på Youtubegalan ”Guldtuben” nu på lördag.

Aiono slog igenom på Youtube där hans videos har över en halv miljard visningar och med sina 2,3 miljoner instagramföljare har 21-åringen byggt en fanskara över hela världen.

– Jag älskar Sverige. Men jag var här en gång i januari och såg inte solen en endaste gång på hela vistelsen, ha ha. Hemma i Los Angeles är det sol jämt.

Du var fjorton när du flyttade till LA. Det är väldigt tidigt. Hur var det?

– Väldigt, väldigt tidigt. Jag kunde inte ens köra bil, ha ha.

Och i LA kan man ju typ inte ens gå någonstans för det är så stora avstånd.

– Min pappa vare med mig och behövde köra mig överallt. Till och från studion, varje dag. Att flytta sådär när man är fjorton är väldigt... intressant, för du har mycket kvar att göra och uppleva som jag insett att jag offrat. Jag lämnade skolan och vännerna kvar i Arizona och började plugga över internet och jobba i en studio. Men jag var så bestämd när det gällde drömmen.

Har det slagit dig nu, hur mycket du offrat?

– Ja, men inte negativt. Jag ångrar ingenting. Men jag har liksom aldrig gått på en skolbal eller något sånt.

Du kan säkert fortfarande gå om du vill. Crasha en.

– Ha ha, ja! Men det vore kanske lite läskigt… jag är 21 nu liksom. Fatta att komma in in där och alla bara; ”grabben, du är tre år sen”.

”Gav upp det privata”

Vad gav det dig att gå efter drömmen så ung? Att göra det i stället för att gå i skolan, gå på bal, och så vidare.

– Jag tror att det var drömmen som drev mig. Jag drömde aldrig om att gå på balen. Det skulle säkert ha varit kul, men det var inte som att det var vad jag behövde. Det som uppriktigt höll mig vaken om nätterna var drömmen om att vara i hotellrum i Stockholm och prata med någon som dig. Eller att vara i studion till fem på morgonen. Så när vi kom till ett vägskäl där jag kunde välja så sa mina föräldrar till mig att ”okej, det här är vad du kommer missa” och jag sa ”jag bryr mig inte, mitt fokus är någon annanstans”. Så det var aldrig svårt.

Du slog igenom på sociala medier. Hur är det att dela med sig så mycket av sitt liv och att också tvingas göra det för att fortsätta framgången?

– Jag gillar det. Det kommer med fördelar och så kommer det med delarna man ger upp. De privata sakerna, som relationer och familj. Att alla vet allt om en. Men jag tycker att supporten jag får väger upp. För mig har allt blivit en dröm som alla får chansen att leva, genom att jag delar med mig.

Sociala medier kan vara en skrämmande plats med.

– Jag vet! Verkligen. Det är därför jag känner att det är nödvändigt att använda sociala medier rätt. Jag vet inte vem som kom på att det skulle vara coolt att hata på varandra, för det är det inte. Det som är coolt är att supporta andra människor och deras framgångar och drömmar. Det är vad som är populärt och coolt. Att vara snäll.

ARTIKELN HANDLAR OM