Ariana Grande hedrar offren i London

avJakob Meijer

Med mindre än ett dygn till Ariana Grandes hyllningskonsert i Manchester drabbades Storbritannien av ett nytt terrordåd.

Nu hedrar artisten och andra kändisar offren.

1 av 6

Sex personer har dött och minst 48 personer har skadats efter att en skåpbil sent på lördagskvällen kört på människor på London Bridge.

Det är det andra terrordådet på bara ett par veckor i Storbritannien. Den 22 maj dog 22 personer i ett bombattentat i samband med Ariana Grandes spelning i Manchester.

Artisten är tillbaka i Storbritannien för att leda en hyllningskonsert på söndagen, tillsammans med bland andra Justin Bieber, Coldplay och Katy Perry.

På Twitter uttrycker stjärnan sin sorg.

”Be för London”, följt av ett hjärta, twittrar Ariana Grande.

Bekräftar: Konserten blir av

På söndagsmorgonen bekräftar artistens management att välgörenhetskonserten blir av. I ett uttalande säger Ariana Grandes manager, Scooter Braun, att konserten nu känns viktigare än någonsin och att hat och rädsla aldrig ska få vinna.

”Efter händelserna i London i går kväll, och de i Manchester för bara två veckor sedan, känner vi ansvar för att hedra de förlorade, skadade och drabbade”, säger han i uttalandet och fortsätter:

”Vi planerar att hedra dem med mod och trotsa rädslan. Välgörenhetskonserten One Love Manchester kommer inte bara fortlöpa, utan kommer även att ske med ett större syfte.”

”Kärleken vinner alltid”

I sociala medier strömmar reaktionerna in. Precis som Grande skriver Demi Lovato att hon ”ber för London”.

Ryan Adams skriver på Twitter:

”London, jag älskar dig. Mina tankar är hos dig. Snälla, ta hand om er”.

Förre ”Idol”-domaren Simon Cowell twittrar:

”Mina tankar är hos de oskyldiga offren i händelsen på London Bridge. Snälla, försök ta det försiktigt i kväll”.

Stjärnkocken Gordon Ramsay, som har flera restauranger i London, reagerar även han på det hemska dådet.

”Ta hand om er”, skriver han på Twitter, följt av en brittisk flagga. ”Tänker på er”.

Khloé Kardashian uttrycker även hon sin sorg.

”Vår värld är så mörk och otäck just nu. Snälla, be era böner. Försök att vara snälla och kärleksfulla. Kärleken vinner alltid!”, skriver hon på Twitter.

Svenska profilen: ”I’ll be back”

Även i Sverige visar folk sitt stöd för de drabbade.

Programledaren Gina Dirawi twittrar:

”Mitt hjärta går ut till mina brittiska bröder och systrar”.

Radioprofilen Titti Schultz har lagt upp en Instagrambild på London Bridge, en plats hon besökte för bara en vecka sedan.

”London Bridge. För en vecka sedan. Efter en dag på Borough Market och där omkring promenerade jag över bron. London är en av de vackraste och viktigaste platserna för mig, det kan ingen ändra. I’ll be back!”.

Höjd säkerhet i Manchester

Ariana Grandes välgörenhetskonsert i Manchester på söndagen blir trots allt av, rapporterar The Mirror. Nöjesbladet har tidigare skrivit om att man höjt säkerheten under kvällen med hundratals poliser som kommer jobba extra. Totalt väntas 50 000 – 60 000 fans närvara under konserten på Emirates Old Trafford cricket ground.

SVT play och SVT24 direktsänder från klockan 20.00 till cirka 23.00. Konserten kommer även sändas på Ariana Grandes Youtube-kanal och Facebooksida.