Pudlar efter bild på penis i barnprogram: ”Ett dåligt skämt”

Publicerad:
1 av 3

NÖJE

En penisbild som skymtar förbi i ett avsnitt av ”Biet Maya” har rört upp känslor hos föräldrar världen över.

Nu ber skaparna av serien om ursäkt, rapporterar Hollywood reporter.

”Bakgrunden till bilden är uppenbart resultatet av ett väldigt dåligt skämt”, skriver produktionsbolaget Studio 100 i ett uttalande.

En uppmärksam förälder i USA som tittade på det animerade barnprogrammet ”Biet Maya” noterade plötsligt en penis tecknad i bakgrunden.

Föräldern filmade scenen och laddade upp klippet på Facebook, där det snabbt fick spridning. Det tog inte heller lång tid innan Netflix, där serien sänds i USA, valde att ta bort avsnittet i fråga.

Nu väljer produktionsbolaget bakom serien, Studio 100, att kommentera den omtalade penisbilden. Och de ser allvarligt på det som hänt.

”En absolut opassande bild har upptäckts i en fyra sekund lång scen i ett av seriens totalt 78 avsnitt”, skriver de i ett uttalande till Hollywood reporter.

”Bakgrunden till bilden är uppenbart resultatet av ett väldigt dåligt skämt från en av våra 150 animatörer som jobbar med produktionen”.

SVT har inte hittat klippet

De ber om ursäkt till alla fans av ”Biet Maya” och beskriver det som inträffat som ”oacceptabelt”.

Produktionsbolaget skriver även att de kommer vidta rättsliga åtgärder.

I Sverige sänds ”Biet Maya” på SVT:s Barnkanalen. I fredags hade kanalen ännu inte hittat klippet i fråga.

– Vi gör bedömningen när vi hittat klippet. Men är det så som det beskrivs kommer vi antagligen plocka bort det, framförallt nu när det är så uppmärksammat, kommenterade kanalchefen Safa Safiyari situationen.

”Biet Maya” är baserad på en tysk barnbok som publicerades 1912. Det första avsnittet av den animerade versionen hade premiär 2012.

Publicerad:

LÄS VIDARE