Missen i ”Idol” – TV4 visade fel nummer

Lernström tvingades avbryta juryn

1 av 2 | Foto: TV4
Fel röstningsnummer visades i rutan under onsdagens kval i ”Idol”.
NÖJE

När Idoldeltagaren Frida Hörnqvist sjöng visades fel nummer för tittarna.

Det gjorde att Pär Lernström fick kliva in innan juryn kunde leverera sin bedömning.

– Innan juryn säger sitt måste jag påpeka en sak. Rätt nummer till Frida är 099 414 02 och inget annat, sa han i programmet.

Kvalveckan är i full gång i ”Idol”. Frida Hörnqvist, 16, var den andra deltagaren att uppträda under onsdagen. Hon framförde Lady Gagas ”A-YO” och hyllades av juryn.

Men innan de kunde leverera sin bedömning var programledaren Pär Lernström tvungen att avbryta för att berätta att fel nummer visats för tv-tittarna. Istället för att sluta på 02 slutade numret på 01. Det innebär att numret för kvällens första deltagare, Amanda Persson, syntes under delar av Fridas framträdande.

– Innan juryn säger sitt måste jag påpeka en sak. Rätt nummer till Frida är 099 414 02 och inget annat. Det stod ett annat nummer först men det är det här som gäller, sa Lernström från scenen.

TV4: Vi beklagar

Därefter kunde juryn kommentera Fridas framträdande.

– Du är vår yngsta deltagare och det är så härligt för mig att se vilken resa du haft. Du har gått från klarhet till klarhet. Du blir tydligare och tydligare i ditt artisteri, sa Nikki Amini.

– Jag ryser och vill jazza med. Jag mår så jäkla bra, sa Kishti Tomita.

Frida åkte ut ur tävlingen. Vidare till fredagens kvalfinal gick Jemina Hicintuka och Erika Bitanji.

På TV4 beklagar man misstaget men försäkrar att det inte påverkat resultatet av röstningen.

– Vi beklagar att det inledningsvis stod fel nummer på en av deltagarnas grafik. Så fort vi upptäckte detta rättade vi till och Pär gick in med en korrigering. Vi har säkerställt att det på intet sätt har påverkat kvällen resultat, säger Malin Knave, exekutiv producent för programmet.

Här är alla vinnare av Idol 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol