Alec Baldwin

Alec Baldwin stäms efter dödsskjutningen

Av: 

TT

NÖJE

Skådespelaren och producenten Alec Baldwin stäms tillsammans med den vapenansvariga efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen ”Rust”.

Ljusteknikern Serge Svetnoy säger i stämningsansökan att dödsolyckan orsakades ”genom vårdslöshet eller underlåtenhet” av Alec Baldwin och andra.

”Enkelt uttryckt fanns det ingen anledning att en skarp kula placerades i den där .45 Coltrevolvern eller att den skulle finnas någonstans på 'Rust'-inspelningen, och närvaron av en kula i en revolver innebar ett dödligt hot mot alla i dess närhet”, står det i ansökan, som har lämnats in till en domstol i Los Angeles.

Poliser vid olycksplatsen i slutet av oktober.
Serge Svetnoy, ljusansvarig vid inspelningen.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins, samt skadade regissören Joel Souza, under inspelningen av lågbudgetfilmen ”Rust” i New Mexico.

24-åriga Hannah Gutierrez-Reeds, som var vapenansvarig och nu stäms tillsammans med Baldwin, har tidigare sagt att hon trodde att hon laddade vapnet med tomma skott. Hon säger att hon inte vet varför en skarp kula fanns på inspelningsplatsen.

”Vi är alla övertygade om att det här var ett sabotage och att man försöker att sätta dit Hannah”, säger hennes advokater i ett färskt uttalande.

Förundersökningsledaren, distriktsåklagaren Mary Carmack-Altwies, konstaterar i en intervju med ABC News att det lyfts fram en del konspirationsteorier, men tror inte att det rör sig om sabotage.

– Jag tror att det mest oroande är att det var misslyckanden på så många olika nivåer på den inspelningen, säger hon.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Alec Baldwin om dödande skottet: Hon var min vän

ÄMNEN I ARTIKELN

Alec Baldwin