Nioåring död efter mardrömskonserten

Uppdaterad 2021-11-25 | Publicerad 2021-11-16

Skräckkonserten under festivalen Astroworld har skördat sitt tionde dödsoffer.

Ezra Blount, 9, låg i koma i flera dagar men på söndagen meddelade hans pappa att de livsuppehållande åtgärderna avslutats.

– Familjen Blount sörjer i kväll den obegripliga förlusten av sin son, säger familjens advokat till CNN.

9-åriga Ezra Blount, som skadades vid festivalen Astroworld, har avlidit på sjukhus av sina skador. Han blir därmed det tionde dödsoffret från musikfestivalen.

Det bekräftar familjens advokat Ben Crump i ett uttalande:

– Ezras död är absolut hjärtskärande. Vi är fast beslutna att söka svar och rättvisa för familjen Blount. Men i kväll står vi i solidaritet med familjen, i sorg och i bön.

Ezra, 9, satt på sin pappas axlar, när pappan svimmade i publikhavet på grund av hårda trycket.

Pappan svimmade

Ezra Blounts farfar berättar för CNN att nioåringen var på festivalen tillsammans med sin pappa för att kolla på sin favoritartist när tumultet utbröt.

– När min son gick på konserten hade han mitt barnbarn på axlarna, säger farfar Blount.

– Alla människor trängde sig och han kunde inte andas så det slutade med att han svimmade. Och när han svimmade föll Ezra av hans axlar, in i folkmassan.

Scott betalar begravning

Det var den 5 november som den stora tragedin inträffade på festivalen Astroworld, arrangerad av artisten Travis Scott i Houston, Texas. När artisten skulle gå på scenen utbröt tumult då publiken började pressa på fram mot scenen. Drygt 50 000 människor ska ha varit på festivalen vid tidpunkten och över 300 skadades i tumultet.

Festivalarrangören har fått skarp kritik för sina säkerhetsåtgärder. Nästan 200 personer har skickat in 93 anmälningar. Arrangören har betalat tillbaka kostnaderna för festivalbiljetterna till besökarna och Travis Scott säger att han personligen ska stå för begravningskostnaderna för de tio personer som dog, skriver CNN.

ANNONS