Magdalena Graaf om första julen med kärleken Louie Marti

”Den finaste människan jag träffat i mitt liv”

Uppdaterad 2023-03-06 | Publicerad 2021-12-23

Magdalena Graaf och Louie Marti.
Magdalena Graaf och Louie Marti.

Magdalena Graaf firar sin första jul med blivande maken Louie Marti.

Men några klappar under granen blir det inte.

– Vi var nyligen uppe i ishotellet i Jukkasjärvi, det blir vår julklapp till varandra.

Det var i mars i år som influencern Magdalena Graaf, 46, gick ut på sin blogg och berättade att hon hade hittat kärleken i skådespelaren Louie Marti, 43.

– Jag är så lycklig! Han är en fantastisk människa, lojal och kärleksfull. Han är den finaste människan jag träffat i mitt liv, sa Magdalena Graaf då till Aftonbladet.

I slutat av september överraskade Louie Marti henne och den övriga omgivningen med att spontanfria på en kebabrestaurang.

Efter sonens död: ”Hatat julen”

2021 har gått i kärlekens tecken för Magdalena Graaf som separerade från bilhandlaren Filip Larsson 2020.

Nu står julen för dörren och för första gången på flera år ska hon fira en riktig jul tillsammans med kärleken Louie. Sedan hennes son Isak dog i en tragisk olycka 2014 så har högtiden varit allt annat än ljus.

– Det här är den första julen på väldigt länge som jag har mina små pojkar Charlie och Louie. Sedan min son Isak dog så har jag varit hos mina föräldrar, medan de har varit i Ystad med sin pappa. Det här är första gången de är hos mig. Det känns annorlunda, tidigare har jag legat hemma hos mamma och gråtit och tyckt synd om mig själv. Jag har hatat julen, men nu måste man rycka upp sig och göra något fint med den, säger Magdalena Graaf när Aftonbladet hälsar på i hennes radhus i Täby dit hon flyttade efter separationen.

I det ljusa vardagsrummet står en perfekt gran och lyser stämningsfullt ackompanjerad av ett gäng tomtar. I fönstren hänger julstjärnor och vid spisen står Magdalenas pojkvän och rör ihop en paella.

Magdalena Graaf och Louie Marti.
Magdalena Graaf och Louie Marti.

Firar på herrgård

Magdalena Graaf förklarar att på julafton så blir det en tripp till mamma i Kungsängen.

– Vi ska hem till mamma på morgonen med min syster Hannah och hennes barn och sedan äta jullunch. Kanske kommer även Magnus (Hedman, reds anm) och mina äldre pojkar dit också. Efter det åker jag och Louie till hans herrgård i Grisslehamn för att fira jul med hans familj.

Vad betyder julen för dig?

– Jag kommer från en jättereligiös familj så för mig är julen Jesu födelse. Den är väldigt traditionell. Vi går till kyrkan på morgonen och gör julkrubban. Man ska förstå innebörden, våra barn brukar säga ”nu är det jul, det är Jesus födelsedag”.

– Sedan tycker jag det blev väldigt annorlunda efter att Isak dog. Det blev en vågbrytare, det var inte så kul att fira jul längre. Innan det var man navet i någonting och lagade mat och vi hade stora jular. Det var som att jag inte orkade riktigt. Förra året var första julen då jag var uppe och gick med lite stöd. I år blir det äntligen en riktig jul.

Blandar sill med paella

En viktig del för de flesta är julmaten med dess olika tillbehör. Magdalena är dock inte så traditionell på den punkten.

– Vi har inga speciella traditioner, men Janssons frestelse är jävligt gott. Sill är helt underbart och hemmarullade köttbullar.

Pojkvännen Louie Marti har spansk-romsk bakgrund och har andra traditioner med sig hemifrån.

– Jag är inte så förtjust i svensk traditionell julmat. Jag gillar sill, men jag tycker man kan blanda. Det går att blanda köttbullar med till exempel paella som vi alltid brukar äta. Och fläsklägg i ugnen! Min pappa brukar göra egen sill, han köper färdig löksill, silar av spadet och sedan tar han tabasco, vinäger och lite annat och den är så sjukt god, säger Marti som är väldigt matlagningsintresserad.

Eftersom turturduvorna förlovade sig på en kebabrestaurang så undrar man om det kanske dyker upp på julbordet.

– Självklart ska vi ha det!

Magdalena Graaf förklarar att julklappsinköpen i år har effektiviserats med hjälp av internet.

– Jag har faktiskt köpt de små barnens alla julklappar på nätet. Jag har aldrig gjort det tidigare, jag brukar vara ute dagen innan och sen slå in dem, men nu låg jag i sängen och klickade hem allt. Det är jätteskönt.

Hur gör du och Louie med julklappar till varandra?

– Vi var nyligen uppe i ishotellet i Jukkasjärvi, det blir vår julklapp till varandra. Man har ju allt redan, det är bättre att åka ut och resa tillsammans och göra sådana saker.

”Han är som en tant”

Magdalena och Louie förklarar med en mun att de verkligen har hittat rätt.

– Jag skulle iväg till Spanien i två veckor och bygga kök. Magda hade barnvecka och det var då vi träffades. Så det enda som hände innan jag flög ned var att vi pussades. Det var inte ens en kyss, inga tungor. Jag ville verkligen markera att nu är det vi så jag pussade henne och hon mig. Efter några dagar i Spanien så sa jag att det känns som att vi är tillsammans.

– Hon svarade ”är du dum i huvudet? Det är klart vi är tillsammans!”. Efter en vecka sa jag att jag älskar henne. ”Jag älskar dig också”, sa hon och då hade vi bara pussats i hallen.

Magdalena fyller i:

– När man vet att det är rätt så är det bara att köra. I vanliga fall får de inte träffa barnen första halvåret, men jag hämtade dig på Arlanda och sa till barnen ”nu ska jag hämta er nya bonuspappa!”. De tyckte bara det var kul.

Louie verkar vara en riktig gentleman?

– Det intressanta är att när folk ser honom så tror de att han är svartsjuk, avundsjuk och våldsam. Men jag är tillsammans med moster Gunnel. Han tänder doftljus och vill gå och lägga sig innan tolv. Det är väl den enda minusgrejen att han är som en tant. Jag är mycket mer gränslös och vill slå klackarna i taket, säger Magdalena och skrattar.

Magdalena Graaf och Louie Marti.
Magdalena Graaf och Louie Marti.

LÄS VIDARE