Kultfiguren Elvira kommer ut

Skådespelaren bakom ”mörkrets älskarinna” berättar om sin 19 år långa relation med en kvinna

Cassandra Peterson som Elvira.
Cassandra Peterson som Elvira.

Hon är mest känd som skräckkaraktären ”Elvira – mörkrets älskarinna”.

Nu väljer skådespelaren Cassandra Peterson, 70, att komma ut.

Sedan 19 år tillbaka lever hon i en relation med en kvinna, skriver The Advocate.

Sedan 1981 har hon gjort sig känd som Elvira, mörkrets härskarinna, när hon presenterade skräckfilmer i amerikansk tv. Förutom en mängd egna filmer om Elvira har karaktären också dykt upp i filmer och serier som ”Nash Bridges”, ”Medium” och ”Last man standing”, hon har varit med i tre ”Scooby doo”-filmer och varit gästjury i ”RuPauls drag race”.

Nu väljer skådespelaren bakom Elvira, Cassandra Peterson, att komma ut, skriver The Advocate.

Hon gör det i samband med att hon släpper sina memoarer ”Yours cruelly, Elvira”, där hon berättar att hon sedan 19 år lever i en relation med en annan kvinna, Teresa “T” Wierson.

Kär i personliga tränaren

Cassandra Peterson släpper självbiografin ”Yours cruelly, Elvira”
Cassandra Peterson släpper självbiografin ”Yours cruelly, Elvira”

De träffades och lärde känna varandra på ett gym i Hollywood, skriver hon i boken.

Men vänskapen var strikt platonisk fram tills hon, efter 25 års äktenskap, skilde sig från maken Mark Pierson som också varit hennes manager. Hon beskriver i biken hur Wierson dök upp i hennes hem:

”Där, på trappen stod min tränare, T, med en plastpåse full med tillhörigheter, ledsen och bedrövad. Hon hade gjort slut med sin partner, tillbringat tid i rehab och hade nu ingenstans att ta vägen.”

Vänskapen övergick långsamt i kärlek, till Casandra Petersons förvirring. The Advocate citerar henne ur självbiografin där hon skriver hur hon insåg att hon ville kyssa Wierson:

”Vad höll jag på med? Jag hade aldrig varit intresserad i kvinnor annat än som vänner. Jag kände mig så förvirrad. Det här var inte jag. Jag var förvånad över att jag varit vän med henne under så många år och aldrig tänkt på vår kemi. Jag upptäckte snart att vi klickade sexuellt på ett sätt som jag aldrig upplevt förut”.

”Måste vara ärlig med vem jag är”

Nu har de levt som kärlekspar i 19 år och Teresa Wierson fungerar också som Casandra Petersons assistent. Under många år höll de förhållandet hemligt för att skydda varumärket ”Elvira”.

”Jag är medveten om att det kommer vara några som blir besvikna och kanske till och med arga, men jag måste leva med mig själv och som det är nu måste jag vara ärlig med vem jag är”, skriver hon i boken och fortsätter:

”För första gången i livet lever jag med någon som får mig att känna mig trygg, välsignad och riktigt älskad”.

Publisert:

LÄS VIDARE