Laila Bagge

Laila Bagge om kritiken: Alla är powerkvinnor

Av: 

TT

Den svenska powerkvinnan Laila Bagge. Arkivbild.
Den svenska powerkvinnan Laila Bagge. Arkivbild.

NÖJE

Realityserien ”Svenska powerkvinnor” är tillbaka med en ny säsong.

– Jag vill slå ett slag för att driva företag och våga följa sina drömmar, säger Laila Bagge om sin medverkan.

Realityprogrammet där tittarna får följa Laila Bagge, Camilla Läckberg, Keyyo, och ett par andra framgångsrika kvinnor hade premiär i höstas. Bagge är nöjd med hur programmet togs emot.

– Man vet ju aldrig vad folk ska tycka, men det här blev väldigt bra respons och framför allt har jag fått höra från andra kvinnor som har tittat på programmet att de tycker att det är roligt att få följa med både i arbetet och i privatlivet, säger hon.

De svenska powerkvinnorna Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina "Keyyo" Petrushina. Arkivbild.

Vill vara inspiration

Främst ser hon realityprogrammet som ett sätt att inspirera till kvinnligt företagande.

– Det är det som egentligen är tanken med programmet från början. I 25 år har det varit lika låg nivå av kvinnor som startar och driver egna företag. Vi är tredje sämst i Europa på det här. Det är bara Irland och Malta som ligger efter Sverige, säger Bagge.

”Svenska powerkvinnor” har fått utstå en del kritik också. Programmet fick några kängor i tidningar, och tidigare utrikesministern Margot Wallström sågade hela upplägget på Twitter.

Slår tillbaka kritiken

Laila Bagge tycker att kritikerna har missuppfattat programmet. Hon tror att många har hängt upp sig på programmets namn i onödan.

– Det är inte ens vi som har satt namnet utan det är kanalen. Och många tycker väl att det finns andra än vi som också är powerkvinnor. Men bara för att vi jobbar med det som vi gör betyder så betyder inte det att andra grupper inte skulle vara powerkvinnor, säger hon och fortsätter:

– Egentligen skulle jag säga att i stort sett alla kvinnor är någon form av powerkvinna, vare sig de jobbar inom vården, är ensamstående mammor eller vad det än är.

”Svenska powerkvinnor” har premiär 8 februari TV3 och Viaplay.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland klänningar, kappor och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

De var otrogna – fångades på bild

ÄMNEN I ARTIKELN

Laila Bagge

Svenska powerkvinnor

Camilla Läckberg

Margot Wallström

Antonija Mandir