Känd svensk artist frias från misstankarna om misshandel

Misstänktes ha slagit flickvän i ansiktet

Stockholms tingsrätt
Stockholms tingsrätt

En känd svensk artist stod åtalad misstänkt för misshandel av sin flickvän tidigare i år.

På onsdagen frikändes mannen av Stockholms tingsrätt.

Artisten själv har hela tiden nekat till brott.

Händelsen inträffade i slutet av januari i år efter att den manliga artisten sovit över hos sin flickvän.

I samband med att han skulle gå uppstod en diskussion i hallen, varpå artisten ”med full kraft” enligt åtalet ska ha slagit flickvännen i ansikte så hårt att hon föll i golvet.

”Helt plötsligt vänder han sig om och ger en så jävla hård lavett att jag snurrar runt och ramlar ner på golvet” berättar hon i förhör.

Glömde födelsedag

Enligt åtalet orsakade slaget både ”smärta, svullnad och blånad” i flickvännens ansikte och i förundersökningen finns även flera bilder på hennes ansikte som bevis.

Upprinnelsen till slaget ska enligt flickvännen ha varit att hon konfronterat artisten med att han ”sovit bort hela helgen” och bland annat missat hennes födelsedag.

Efter händelsen lämnade artisten lägenheten. Han nekar till brott och säger i förhör att det var flickvännen som puttade honom bakifrån, sparkade honom mot ryggen och gav honom en smäll i bakhuvudet när han försökte gå därifrån.

– Det kom en smäll i bakhuvudet som jag inte var beredd på, och då kändes det som att det var en fara, berättar artisten.

Frias från misstankarna

På onsdagen föll domen i Stockholms tingsrätt.

Åklagaren hade yrkat på två månaders fängelse för artisten som dock frikändes från misstankarna om misshandel.

Därmed avslogs även kvinnans skadeståndsanspråk.

I domen hänvisar tingsrätten till ett inspelat samtal i anslutning till bråket, där artisten säger att flickvännen slagit honom i huvudet.

Tillsammans med andra vittnesmål menar tingsrätten att detta styrker artistens påstående om att han har befunnit sig i en nödvärnssituation som han menar har uppstått hastigt när han fått motta slag.

Tingsrätten anser därmed att det utifrån en bedömning av omständigheterna inte är ”uppenbart oförsvarligt” att artisten har försvara sig med ett slag mot ansiktet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN