Babylycka för Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli och Anders Jensen föräldrar igen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Charlotte Perrelli och Anders Jensen har fått barn.

Den folkkära artisten skulle förlösas med ett planerat kejsarsnitt.

– Det blev en pojke och allt gick bra, bekräftar Charlotte Perrellis manager Staffan Jordansson till Nöjesbladet. 

Charlotte Perrelli, 44, har fått sitt fjärde barn, det andra tillsammans med maken Anders Jensen, 42.

En liten pojke, precis som Charlotte tidigare avslöjat för Nöjesbladet. Det innebär att hon nu har fyra söner.

Förlossningen ska ha skett med planerat kejsarsnitt då ”Så mycket bättre”-aktuella sångerskan lider av tillståndet vasa previa, där navelsträngen ligger fel.

Hon har sedan några dagar tillbaka legat på sjukhus för observation, något Expressen var först att skriva om.

”Det stämmer att Charlotte är inlagd på sjukhus för observation. Hälsar att hon under omständigheterna mår bra. Av samma anledning har vi bokat av alla hennes åtaganden, däribland de tv-program du nämner”, skrev Staffan Jordansson till Expressen.

Foto: Karin Törnblom

Läkaren upprättade akutplan

Under hösten har Charlotte Perrelli tvingats ställa in sin turné på läkares inrådan på grund av komplikationer kring graviditeten.

– De upptäckte att det ligger en blodåder från barnet för mynningen, så när barnet börjar trycka på neråt så trycker bebisen på blodådern som gör att det förr eller senare blir en blödning, har Charlotte tidigare sagt till Nöjesbladet.

Därför upprättades en akutplan.

– Jag har fått direktiv att jag måste befinna mig nära ett akutsjukhus. Skulle det börja blöda så är det jätteakut. Då handlar det om minuter innan barnet dör, så allvarligt är det. Det känns lite olustigt. Men så länge jag tar det lugnt så ska det inte hända något, sa hon då.

Och nu har den lille alltså kommit till världen.

Varit öppen med sin kamp

Charlotte och Anders har kämpat för att få ett barn till. I sin självbiografi ”Flickan från Småland” som släpptes nyligen, skriver hon om hur hon gång på gång råkat ut för missfall och så kallade missed abortions, där fostrets hjärta slutar slå i magen.

I boken skriver hon om det senaste, fyra dagar innan hon ställde sig på scenen för att tävla i Melodifestivalen 2017:

”Det var tionde gången ett barn dog för mig, och kanske bidrog all den erfarenheten till att jag handlade så snabbt och effektivt. Utifrån sett kunde det kanske te sig känslokallt, men tro mig, jag led inte direkt någon brist på starka känslor då – jag höll dem bara ur vägen så att jag kunde börja ringa runt för att försöka hitta en gynekolog som kunde ställa upp och hjälpa mig med så kort varsel”, skriver hon i boken.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN