Malin Berghagen: Jag fick dödsbudet i köket

Skriver om mamma Barbro i ny bok: ”Jag kom in i sjuksalen och såg henne ligga stilla på sidan”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Sorgen efter Barbro ”Lill-Babs” Svensson är fortfarande stor bland hennes närmaste.

Nu berättar dottern Malin Berghagen hur hon fick dödsbudet.

”Sköterskan hämtade mig i köket på sjukhuset och berättade att mamma hade gått vidare nu”, skriver hon i sin nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin”.

Malin Berghagens nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin” finns i butik nu
Malin Berghagens nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin” finns i butik nu

Mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson var den som lärde Malin Berghagen vikten av att gråta. I sin nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin” skriver hon om hur hon ofta släpper fram tårarna när hon tar en dusch.

”Jag var inte gammal när min mor berättade för mig betydelsen av att gråta ibland. Att lätta på trycket inombords. Hon satte ofta på en film hon kunde gråta till och började oftast gråta fem minuter in i filmen”, skriver Malin Berghagen och fortsätter:

”Jag lärde mig att gråta i duschen. Jag föreställde mig att all oro eller sorg rann av mig som duschvattnet och försvann ut genom avloppet.”

Skriver om saknaden

Hon skriver om sorgen och saknaden efter sin mamma:

”Jag saknar mamma och samtalen som vi hade. Inte för att de alltid var så långa men för att hon fanns. För att hon alltid sa några positiva ord och gav en värmande tanke.”

”Livslust och hälsa enligt Malin” beskrivs som en inspirationsbok för en mer hälsosam livsstil och Malin Berghagen skriver personligt om sin vardag tillsammans med handfasta råd om mat, träning och hälsa.

Foto: Pontus Orre
Barbro ”Lill-Babs” Svensson med döttrarna Kristin Kaspersen (till vänster) och Malin Berghagen.

I kapitlet om hur hon brukar gråta i duschen skriver Malin Berghagen också om hur hon fick veta att mamma Barbro inte längre levde:

”Jag tänker på när sköterskan hämtade mig i köket på sjukhuset och berättade att mamma hade gått vidare nu. Att jag borde komma. Jag kom in i sjuksalen och såg henne ligga stilla på sidan med öppna ögon. Den enda minnesbilden som får mig att förstå att hon inte längre finns, och tårarna rinner”.

Nöjesbladet har sökt Malin Berghagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE