Knarket sätter stopp för Emmabodafestivalen

avJakob Meijer

Foto: OLA AXMAN
Emmabodafestivalen.

Polisen säger nej till Emmabodafestivalen, rapporterar 24emmaboda.se.

De ökade knarkbrotten är en anledning.

– Vi hade 463 fall av narkotikabrott inne på området. Därför känns det helt oacceptabelt för oss att bevilja ett tillstånd i dess nuvarande form, säger Patrik Oldin, polisområdeschef för Kalmar och Kronoberg, enligt sajten.

Efter 31 år ser Emmabodafestivalen ut att ha nått vägs ände.

Under tisdagen meddelade polisen under en presskonferens att festivalen inte får något tillstånd kommande år, i dess nuvarande form, skriver 24emmaboda.se.

Polisen, länsstyrelsen, Emmaboda kommun och Emmabodafestivalen samlades under dagen för att analysera årets festival. Och de ökade narkotikabrotten, trots vidtagna åtgärder inför evenemanget, är en anledning till att polisen nu väljer att inte ge festivalen något tillstånd.

– Jag ser det som två allvarliga delar ur det här. För det första så brast Emmabodafestivalen i skalskyddet. Det var lätt för minderåriga att ta sig in på området. Det andra problemet i det hela är narkotikabrotten. Vi hade 463 fall av narkotikabrott inne på området. Därför känns det helt oacceptabelt för oss att bevilja ett tillstånd i dess nuvarande form, säger Patrik Oldin, polisområdeschef för Kalmar och Kronoberg.

Totalt greps 463 personer för narkotikabrott på Emmabodafestivalen, varav 14 var anställda medarbetare.

ARTIKELN HANDLAR OM