Uppgifter: ”Kvinnaböske” är klar för Melodifestivalen

avTorbjörn Ek

1 av 3

Från ”Änglahund” till Melodifestivalen.

Flera källor bekräftar att Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är klar för nästa års tävling.

– Jag har sjungit på en demolåt, men jag har inte hört nånting, säger han.

Han ställde frågan ”Får man ta hunden med sig in i himlen?” och skapade en klassiker med låten ”Änglahund” 1982. Nu kan Nöjesbladet avslöja att den folkkäre countrysångaren och trubaduren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson 25 år efter megahiten ska debutera i Melodifestivalen. Det bekräftar flera källor nära Melodifestivalens redaktion.

– Det kan bli riktigt bra, låten passar honom, säger en person med god insyn.

Har sjungit en demolåt

SVT förser alla inblandade artister och låtskrivare med munkavle för att så få namn som möjligt ska läcka ut före presskonferenserna när Christer Björkman presenterar samtliga deltagare, och när Nöjesbladet når Hasse ”Kvinnaböske” Andersson säger han sig inte ha nåtts av beskedet att han ska vara med och tävla nästa år.

Skulle du tycka att det vore roligt att ställa upp i Melodifestivalen då?

– Det har jag inte funderat på. Jag har sjungit på en demolåt, men jag har inte hört nånting, säger han.

”Inte hört nånting”

Vi har hört från flera håll att du är klar, beskedet kanske inte har nått dig än?

– Nej, jag har inte hört nånting. I fjol hörde jag att jag var med långt fram i gallringen, men sen åkte jag ut. Året innan dess åkte jag också ut. Nu hinner jag inte prata mer för jag är på väg till en spelning. Men det här måste jag ju kolla upp när jag kommer hem, säger han.

SVT är i slutskedet av att bestämma vilka 28 låtar som ska tävla i Melodifestivalen 2015. Nöjesbladet har tidigare kunnat avslöja att bland andra Måns Zelmerlöw, Andreas Weise och Linus Svenning ska ställa upp i nästa års tävling.

ARTIKELN HANDLAR OM