Publicerad:
Uppdaterad:

Melodifestivalskivan såldes av Coop i förväg

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Hemliga låtarna fanns att köpa i butik: ”Brast i rutinerna”

1 av 4
Varken finallåtarna eller låtarna som tävlar i den sista deltävlingen på lördag får släppas förrän efter programmet. Trots det fanns skivan med alla låtar ute till försäljning redan på tisdagen på Coop Baronen i Örebro, visar en bild som sprids i sociala medier.´

Sista deltävlingen sänds inte förrän på lördag.

Men redan på tisdagen fanns Melodifestivalskivan till försäljning på Coop Baronen i Örebro.

– Tyvärr har det brustit i rutinerna i den här butiken, säger Louise Stephan, pressansvarig på Coop.

Tipsa | Aftonbladet

Varken finallåtarna eller låtarna som tävlar i den sista deltävlingen på lördag får släppas förrän efter programmet. Trots det fanns skivan med alla låtar ute till försäljning redan på tisdagen på Coop Baronen i Örebro, visar en bild som sprids i sociala medier.

– Jag kan inte säga att den har sålts, men att den varit framme bekräftade butikschefen. Vi har tagit undan skivorna så fort vi fick reda på det här. Så de är borttagna nu, säger Louise Stephan, pressansvarig på Coop.

”Mänskliga faktorn”

Hon säger att felet beror på den mänskliga faktorn.

– Vi är hemskt ledsna för att det skedde, tyvärr har det brustit i rutinerna i den här butiken.

Camilla Bjering von Zweigbergk på Warner Music som i år distribuerar skivan satte direkt sitt säljteam på att stoppa försäljningen när hon såg bilden.

– Det är vad jag misstänkte, att det är den mänskliga faktorn. Det är naturligtvis så att en skiva tillverkas, packas och distribueras innan den kan säljas på lördagkväll. Det är klart att någon där på vägen kan missuppfatta de instruktioner som vi gett om när den får släppas. Det här har väl hänt förut någon gång, säger hon.

Spelbolag håller extra koll

På lördag tävlar bland andra Måns Zelmerlöw, JTR och Caroline Wennergren. Hos spelbolagen går det att spela på resultatet av deltävlingen och hos Unibet säger man att man nu ska hålla lite extra koll.

– Vi har bra koll på spelandet runt Melodifestivalen och kommer hålla lite extra koll om de här uppgifterna stämmer och vi märker att någon skulle dra fördel av att ha hört lördagens låtar någon dag tidigare, säger Jonas Nilsson, pressansvarig för Unibet Sverige.

Han säger att de flesta lägger sina spel ju närmare lördag man kommer då allmänheten även har fått möjlighet att tjuvlyssna på låtarna.

–Skulle vi se att det förhållandet skulle ändras kommer vi titta närmare på det här, säger han.

Nöjesbladet har sökt SVT för en kommentar.

Publicerad:
Publicerad: