I dag sörjer vi en gigant

1 av 3 | Foto: Jerry Wexler.
NÖJE

NEW YORK. The Beatles, eller kanske Elvis, vänner?

Oavsett vem/vilka ni föredrar så träffar ni både Elvis och the Beatles den här veckan i vårt Underground Garage. Och där berättar vi allt om när herrarna faktiskt träffade varandra. Det hände bara en gång, och var lite konstigt.

Vi kommer också att avslöja den sanna historien om Gudfadern, och dessutom fortsätter vi på maffiatemat, när vi återtar Richard Nixons hemstad, San Clemente, i Kalifornien, till dess rättmätigare ägare: rockmusiken. Därifrån kommer gruppen The Shys, vars låt ”Hangman” har lyckats bli ”Världens coolaste låt – just nu”. Låten finns på albumet ”You’ll never understand this band the way that I do”, som ju uppenbarligen är döpt av någon av bandmedlemmarnas mammor.

Tyvärr sörjer vi också den här veckan. En av de största influenserna när det gäller rock ’n’ roll, Jerry Wexler, har gått bort. Vi planerar att göra en hel hyllningsshow för honom senare, men jag vill ändå dela några av hans framgångar med er nu.

Efter en ungdom fylld av sökande så hamnade han på Billboard magazine i slutet av 40-talet. Där ändrade han namnet på ”raslistan”, (då var hitlistorna segregerade, och svarta musiker klassades bara som ”rasen”) till ”Rhythm and Blues”-listan.

Efter det arbetade han på Atlantic Records och skapade historia när han producerade musik åt bland andra Ray Charles och Aretha Franklin.

Det kommer aldrig att finnas någon ny Jerry Wexler, och exakt vad som har gått förlorat kommer ni att förstå den här veckan, i Undergroundgaraget.

/Stevie

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik