Höglunds framtid fortfarande oklar

Gästade "Nyhetsmorgon" i morse

Elisabet Höglund svarade på frågor i TV4:s "Nyhetsmorgon" i morse.
Elisabet Höglund svarade på frågor i TV4:s "Nyhetsmorgon" i morse.

Sparken eller time out?

Det är fortfarande ”en definitionsfråga”, enligt Elisabet Höglund.

I morse gästade hon TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Elisabet Höglund ska ha möten med produktionsbolaget och TV4 i veckan.
Elisabet Höglund ska ha möten med produktionsbolaget och TV4 i veckan.

Turerna kring Elisabet Höglund och programmet ”Förkväll” fortsätter. I morse gästade hon kanalens ”Nyhetsmorgon” för att svara på frågor om den senaste tidens turbulens. Och positionerna är fortsatt låsta. Från kanalens sida menar man fortfarande att Höglund tagit time out, medan hon själv menar att hon fått sparken.

– Jag tvingades till två veckors time out, vilket jag uppfattat som att jag fått sparken. Time out brukar ju vara en förskönande omskrivning för just det, sade hon i programmet.

Höglund menar att det var svårt att tolka situationen annorlunda.

– Jag blev utskälld efter noter. Jag fick höra att jag förstörde för kanalen och för produktionen. Det är klart att jag uppfattade det som att de inte vill ha mig kvar, berättade hon i ”Nyhetsmorgon”.

"Lever inte i Sovjetunionen"

På programledarnas frågor om hennes egen del i det inträffade och om det kan ha varit så att hon ska ha varit svår att arbeta med sade hon följande:

– Jag kräver mycket av mig själv och vill att de delar som jag gör ska vara så bra som möjligt och hålla en hög kvalité. Men jag har aldrig lagt mig i vad mina programledarkollegor gör. Jag har haft synpunkter och varit kritisk till vissa inslag, och om jag uppfattats som en bråkstake eller gnällmaja vet inte jag. Vi lever ju inte i Sovjetunionen, vi lever i Sverige 2010 där jag tycker att man har rätt att uttala sin uppfattning, säger hon.

Vad Elisabet Höglunds framtid hos TV4 beträffar är den fortfarande oklar.

– Jag ska ha ett möte med Titan Television i dag (tisdag) och ett annat med TV4 senare i veckan, sade hon i programmet.

Publisert: