Nu slåss kanalerna om Dolph

avZandra Lundberg

TV 3: Han skulle bli en utmärkt sidekick i Efterlyst

1 av 2 | Foto: Hasse Aro och Leif GW Persson kan få hjälp av en äkta actionhjälte i ”Efterlyst”-studion.

SVT får hålla hårt i sin nya stjärna.

Nu toppar Dolph Lundgren tv-chefernas önskelistor.

– Han skulle bli en ­utmärkt sidekick till Hasse Aro och Leif GW i ”Efterlyst”, säger Max Lagerbäck, presschef på TV 3.

Nöjesbladets läsare har inte fått nog av Dolph. Över 68 procent tycker att den blonde bjässen är värd en egen tv-show. Och Dolph-hyllningarna ­rasar in.

– Dolph är det bästa som hänt svensk tv, och då pratar vi SVT, på mycket, mycket länge, skriver signaturen MarcheOuCreve på Aftonbladet.se.

”Snygg i smoking”

Och om Dolph Lundgren får för sig att flytta hem igen finns det ingen anledning för honom att gå till arbetsförmedlingen. Efter succédebuten som programledare i Melodifestivalen i lördags är han ett hett byte bland tv-cheferna.

– Dolph var strålande i Melodifestivalen. Han var snygg i smoking så han borde få göra ett program där han kan ha det hela tiden, säger Lars Beckung, programchef på Kanal 5.

Är ni intresserade av att ge honom en show?

– Ja absolut, varför inte?

Vad för slags show tänker du dig?

– Få personer bär själva ett helt eget program, som programledare för en talkshow ser jag honom inte. Men i rätt sammanhang, med rätt personer omkring sig kan det bli riktigt bra.

Erfarenhet av bovar

TV 3 vill också ha en bit av Dolph. Men där är man inne på en helt annan bana.

– Med tanke på Dolph Lundgrens strålande insatser i går och hans långa erfarenhet av bovar och banditer så skulle han bli en utmärkt sidekick till Hasse Aro och Leif GW Persson i ”Efterlyst”, säger Max Lagerbäck, presschef på TV?3.

”Glada att ha Dolph”

Men SVT tänker inte släppa iväg sin nyfunna stjärna utan kamp. Vilka metoder de tänker ta till för att behålla den 195 centimeter långa succén i framtiden tänker de dock inte berätta.

– Vi är jätteglada över att ha Dolph Lundgren hos oss just nu och att publiken gillar honom i Melodifestivalen. Men för tillfället varken kan eller vill vi avslöja några fortsatta planer, säger Lena Glaser, tillfällig programdirektör för allmän-tv på SVT.

Vill spexa och sjunga

Dolph Lundgren själv då? Jo, han är öppen för förslag.

– Jag tänker mig lite Dean Martin-show, där jag bjuder in lite häftiga gäster och spexar lite och sjunger lite, sa han till Nöjesbladet i lördags.

Hollywoodstjärnan är förvånad över all uppståndelse hans Sverigecomeback fått.

– Jag har alltid gjort mycket press, men det här är dubbelt så mycket jag någonsin gjort i Sverige, säger han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM