Skönhetsdrottningens selfie får massiv kritik

NÖJE

I samband med skönhetstävlingen Miss Universum tog Miss Irak en selfie med sin israeliska kollega.

Nu ska skönhetsdrottningens familj tvingats lämna landet efter massiv kritik och dödshot, rapporterar The Telegraph.

1 av 2 | Foto: SPLASH NEWS
Sarah Idan.

Sarah Idan, som representerade Irak i Miss Universum i november, förevigade tävlingen med att lägga upp bilder på sin Instagram. Där syns hon posera med flera av sina medtävlande. Men en selfie som hon tagit tillsammans med Miss Israel, Adar Gandelsman, ska ha fått oanade konsekvenser i hemlandet.

Anledningen är den långtgående konflikt som länderna haft genom åren.

Irak har aldrig erkänt Israel som stat och länderna har även vid flera tillfällen varit indragna i krig, skriver The Telegraph.

”Fred och kärlek”

I inlägget skriver Sarah Idan:

”Fred och kärlek från Miss Irak och Miss Israel”. Något som väcker starka känslor i kommentarsfältet. The Telegraph skriver att Sarah Idans familj den senaste tiden ska ha fått ta emot hård kritik och även dödshot.

Enligt Adar Gandelsman som varit i kontakt med Sarah Idan ska nu familjen ha flytt landet i väntan på att situationen lugnar ner sig.

Sarah Idan har tidigare försvarat sig och även bett om ursäkt.

– Att lägga upp det här innebär inte att jag stöder den israeliska staten och inte heller att jag accepterar deras politik gentemot arabvärlden, säger hon enligt The Telegraph.

– Jag ber om ursäkt till alla de som såg det som ett sätt att skada den palestinska kampen. Det var inte syftet med inlägget. Det är ett rop på fred och hopp om att lösa krisen.

Ikoniska kändisbilderna som blev en snackis 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Israel