Oviss framtid för ”Bagges bagage”

avLinn Elmervik

NÖJE

161 000 tittare såg pilotavsnittet

1 av 5 | Foto: TV3
Laila Bagge.

Premiären flyttades på grund av drogliberalt innehåll.

Nu är det oklart om ”Bagges bagage” får någon fortsättning.

– Det var inte optimalt att behöva flytta det, säger Susanne Nylén, presschef på TV3.

I går sändes pilotavsnittet av ”Bagges bagage”, programmet där ex-makarna Anders och Laila Bagge ger sig ut i världen tillsammans.

Premiären skulle egentligen ha rullat redan under primetime klockan 20.00, men TV3 tvingades ändra sändningstiden eftersom innehållet bröt mot sändningstillståndet.

Avsnittet, där Anders och Laila besöker Slab city i Coloradoöknen i Kalifornien, var för drogliberalt.

”Klart godkänt”

Totalt såg 161 000 tittare pilotavsnittet. Siffran ska avgöra huruvida ”Bagges bagage” får en fortsättning eller inte, men enligt TV3:s presschef Susanne Nylén är inget beslut fattat efter gårdagen.

– Precis som med alla våra piloter kommer vi att göra en utvärdering för att se hur det togs emot, och det finns ingen tidsram för när det kommer vara klart, säger hon.

Är ni nöjda med tittarsiffrorna?

– Det är klart godkänt för att gå klockan 22. Vår totala rejting i åldersgruppen 15-39 år gjorde att vi var vinnare bland de kommersiella kanalerna och SVT under den den tiden. Hade vi gått vid 20 hade i säkert fått ännu högre siffror.

”Inte optimalt”

Är ni besvikna över den senare tiden?

– Det var inte optimalt att behöva flytta det, men det blev en helkväll med Laila Bagge oavsett eftersom ”Kan vi hjälpa till?” sändes klockan 21.

Just nu spelar Laila Bagge in ytterligare ett program för TV3, och fler program under diskussion. Susanne Nylén vill inte kommentera exakt i vilka format Laila kommer att dyka upp framöver.

– Men vi är väldigt stolta över att ha Laila Bagge på kanalen, och man kommer definitivt se mer av henne, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM