Carolas nervpärs: Panikändrade sitt ”Sommar” i P1

NÖJE

Coachades av Sveriges Radio efter nervstormen

1 av 2 | Foto: Carola

Hon är rutinerad artist men i dag är nerverna i gungning för Carla Häggkvist inför hennes ”Sommar” i P1.

Nu avslöjar sångerskan att hon ändrade manus i sista sekund.

– Jag satt med sista minuten-tillägg i taxin, skriver hon på Instagram.

Känslorna och tvivlet har stormat för Carola Häggkvist inför dagens sommarprat.

”I flera månader har man gått med prestationskramp inför både vad man ska dela och på vilket sätt! Och det långa arbetet det tar.. Inte många timmars sömn de senaste veckorna med turné och andra deadlines ovanpå det...”, skriver hon på Instagram.

Ändrade manus i sista sekund

In i det sista brottades hon med tvivlen och skrev m sitt manus i sista minuten.

”Jag satt med manustext och 'sista minuten tillägg' i taxin på väg in till inspelningen samma morgon”, skriver hon.

Men när inspelningen var klar i onsdags var hon lättad.

”Känslan när man äntligen är klar med sitt sommarprat känns näst intill overkligt. Att efter lång tid med konstant press komma igenom 'kvarnen' kändes oerhört, ofattbart och extremt skönt..”, skriver hon.

”Blev yr i bollen”

Under tvivlen och känslostormarna har hon coachats av Sommar-teamet på Sveriges Radio.

”Det gick så otroligt bra i studion att jag frågade om det gick för fort allting.. På tre timmar spelade jag in mitt prat plus musik. Sen skulle allt klippas ihop osv. Jag var lättad, gråtmild, glad och yr i bollen av alla känslor kring den 'långa resan' och känslomässiga process sommarprat inneburit, plus några incidenter med påföljande konsekvenser men som de på redaktionen, styrde upp med mjuk hand då jag inte var den första i raden som upplevt tvivel och storm dagarna innan.”

Missar sändningen själv

Själv missade hon radiosändningen då hon gör en konsert ihop med Tom Jones i finska Vasa.

”Jag missar sändning men känner mig trygg... och lite pirrig. Och tänker typ konstant på allt jag inte fick med eller kunde ha sagt annorlunda. Jag hoppas verkligen du får en fin 1,5 timme med god musik och inspirerande tankar”, skriver hon.

Kärlekshyllades av pojkvännen

När programmet väl sänts pustade hon ut.

”Så otroligt rörd och tacksam över alla fina ord och reaktioner. Sov inte många timmar senaste veckan. Två timmar natten innan inspelningen. Men väl på plats var det som en dans”, skriver hon på Instagram.

Efter inspelningen kärleksbombades hon av pojkvännen och basisten Jimmy Källqvist, 44.

”Jimmy stod med blommor och picknickorg utanför Radiohuset medan jag kände eufori över att allt rullade på så bra, när det väl gäller. Och över att inte längre behöver ha detta uppdrag hängandes över mig mer, just nu. Så skönt. Många tårar genom själva uppdraget, av olika anledningar. Och jag kände hur det rev upp så mkt mer än jag trodde! Men nu är vi i hamn.”

ARTIKELN HANDLAR OM