Nemo och Jockiboi startar stiftelse för unga utsatta kvinnor

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Sorgligt hur många som verkar lida där ute”

1 av 4
Nemo Hedén och Joakim ”Jockiboi” Berg startar en stiftelse för unga kvinnor.

Det började med en insamling till systrarna Danielle och Josefine Siljebäck, som blev bitna i ansiktet och stampade i huvudet.

Nu tar Joakim ”Jockiboi” Berg och Nemo Hedén steget vidare och startar en stiftelse, för att hjälpa fler unga kvinnor som har varit med om traumatiska upplevelser.

– Jag tror att det är viktigt att markera att vi alla måste ta ansvar, framför allt vi män, säger Nemo.

Systrarna Danielle, 25, och Josefine Siljebäck, 23, skulle åka och bada. På vägen mötte de en man som de var bekanta med. Senare på kvällen blev han plötsligt aggressiv och attackerade systrarna med slag och bett. Danielle fick ena kinden bortbiten.

Youtube-profilen Joakim ”Jockiboi” Berg känner systrarna och är barndomsvän med den 28-årige misstänkte mannen.

När han fick höra vad som hade hänt startade han en insamling för Danielle och Josefine. Målet var att få ihop 200 000 kronor, vilket nåddes på mindre än ett dygn.

”Det berörde oss väldigt djupt”

Nu startar Jockiboi och mediaprofilen Nemo Hedén, som har podden ”Nemo möter”, en stiftelse med namnet ”En andra chans”. Tanken är att hjälpa fler unga kvinnor som utsatts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld.

– Det kan vara genom terapi, en dator, vad som helst som kan få den människan att komma ur sin traumatiska upplevelse, så försöker vi lösa det, säger Nemo Hedén.

Han beskriver det som hände systrarna Siljebäck som en ”väckarklocka”.

– Det berörde oss båda väldigt djupt. Nu har vi chansen att verkligen göra någonting, säger han och fortsätter:

– Det är inte första gången det händer något sånt här, och det sjuka är att det nästan alltid är tjejer som drabbas.

”Överväldigande och sorgligt”

Nemo Hedén säger att de valde namnet ”En andra chans” för att de båda känner att det stämmer in på deras egna liv.

– Både jag och Jocke har haft det väldigt trassligt med missbruksproblem och skandaler. Nu när vi båda börjar ordna upp det känns det som att man vill ge tillbaka på något sätt, säger han.

Nemo offentligtgjorde sina planer på stiftelsen på Facebook i måndags. Inlägget har i skrivande stund fått över 1 400 likes.

– Det har varit ett extremt gensvar. Jag har fått flera hundra mejl från tjejer som berättar sina historier. Det är överväldigande och sorgligt hur många som verkar lida där ute.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN