Mejla

Joacim Forsén

Det är svårt att inte vara orolig för Ozzy

NÖJE

Älskade Ozzy.

Vad ska det bli av dig nu?

I ett virrvarr av illavarslande rubriker skjuter en ut om veckans offentliga uppbrott i rockvärlden. ”Ozzy Osbourne är spårlöst försvunnen”. Brittiska The Suns källor påstår att sonen Jack Osbourne har försökt få tag i sin pappa, men misslyckats. Allt efter att en bedragen Sharon har kickat ut Ozzy ur huset.

Och jag vill skrika ”Hitta Ozzy!”. Bara hitta karln.

För det klart att fansen oroar sig. Droger, sprit och tabletter har varit en trogen följeslagare i större delen av sångarens liv och även om Ozzy det senaste decenniet ofta pratat om sin numera nyktra vardag gjorde han ett omskrivet återfall så sent som 2013. Mycket riktigt tvingades mörkrets furste snabbt gå ut och dementera ett skenande rykte om att han skulle ha börjat dricka igen i spåren av otrohetsaffären.

Ett av mina allra tidigaste minnen av Ozzy, utöver de rent musikaliska, är en radiointervju i början eller mitten av 80-talet. Eller ja, jag minns egentligen inte ett dugg av den. Bara hur sångaren lät. Det här bör ha varit i solokarriärens början när han just hade fått sparken från Black Sabbaths väldokumenterade dekadenscirkus. Ung och rock’n’roll-naiv visste jag väldigt lite om sånt. För mig var intervjun ljudet av en rockstjärna som omöjligt skulle överleva till nästa album. Ozzy fick knappt fram orden. Han lät som ett nedpitchat lunchsamtal på ett förvirrat ålderdomshem.

Det var ungefär då den hårdnackade affärskvinnan Sharon klev in och styrde upp det som kom att bli ett av hårdrockvärldens viktigaste varumärken. Om det går det att tycka väldigt mycket. Och som det har tyckts. En man med motsvarande roll hade givetvis inte ens varit en diskussion men få i branschen har väl fått så mycket skit från fansen som just Sharon. Det trots att vi nog kan vara ganska säkra på att sångarens karriär efter Sabbath hade sett helt annorlunda ut utan henne. Själv säger sig Ozzy vara urless på Sharons gloria och pressens bild av att han har det mesta att tacka sin fru för – men odlar ständigt just den bilden på egen hand.

Ozzy har förmodligen haft fler kattliv än de flesta. Precis som paret Osbournes äktenskap.

Frågan är om kärleken räcker för att rädda relationen ännu en gång. Det är svårt att inte vara orolig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Av: 

Joacim Forsén

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ozzy Osbourne

Joacim Forsén