Summerburst sätter in mer personal – efter misstänkta våldtäkten

NÖJE

”Jag är ledsen att det här händer”

1 av 2 | Foto: En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen i samband med Summerburst i Stockholm.

I går kväll anmälde en 19-årig kvinna att hon hade blivit våldtagen under festivalen Summerburst i Stockholm.

Nu sätter Live Nation in fler trygghetsvärdar på området.

– Jag är ledsen att det händer. Jag är ledsen att vi har det här samhällsklimatet, säger Anna Sjölund, konsertansvarig på Live Nation.

En 19-årig kvinna anmälde i går kväll att hon hade blivit våldtagen inne på musikfestivalen Summerburst på Gärdet i Stockholm.

Våldtäkten ska ha inträffat mellan klockan 19.10 och 19.21.

– Hon tog kontakt med en polispatrull på området med hjälp av en vän, sa Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet i går kväll.

”Publiken känner en oro”

Sammanlagt arbetar 300 personer med trygghet och säkerhet under festivalen. Nu sätter man en fler trygghetsvärdar på området, säger Anna Sjölund, konsertansvarig på Live Nation. Exakt hur många det gäller vill hon inte gå in på.

– Vi ökar med mer ronderande personal för att folk ska känna sig trygga. Vi vill påpeka att det inte är en säkerhetsbrist som har lett till det här, det är ju en enskild individ. Men vi ökar för att vi vill att man ska kunna se personal och känna sig ännu mer trygg, säger hon.

Är det någonting ni borde ha gjort innan?

– Nej, vi ökar antalet för att en sådan här händelse leder till att publiken känner en oro så klart. Vi vill att de verkligen ska kunna se mycket personal, men vi håller en väldigt hög nivå från början.

”Mäns våld mot kvinnor är fruktansvärt”

Anna Sjölund poängterar att ansvaret ligger hos den enskilde individen.

– Det är fruktansvärt att folk gör sånt här överhuvudtaget. Att man gör det här är helt obegripligt. Att vi har den här situationen med mäns våld mot kvinnor tycker jag är fruktansvärt, säger hon och fortsätter:

– Ansvaret ligger ju naturligtvis hos den enskilde individen. Vi har ett ansvar att skapa trygga miljöer och det jobbar vi jätteaktivt med.

ARTIKELN HANDLAR OM