Amy Deasismont (f d Diamond)

Amy Diamond: ”Jag kände mig värdelös”

Av: 

Linnéa Borgert

NÖJE

Berättar om sin prestationsångest

Efter inspelningen av filmen ”Min lilla syster” var Amy ”Diamond” Deasismont ledig i fyra månader.

Då kom ångesten tillbaka.

– Det blev verkligen en period där jag kände mig rätt värdelös, säger hon i podden Värvet.

Amy ”Diamond” Deasismont är i dag 23 år gammal, men redan som 12-åring slog hon igenom med monsterhiten ”What's in it for me?”. Hon gjorde fem framgångsrika album – samtidigt som hon gick i skolan.

Till slut blev det för mycket.

– Min ångest kom i 18-årsåldern. Det var då jag började känna någon slags press att uppehålla någon sorts framgång. Men innan det, då tyckte jag det var jättekul. Det var ju min dröm att hålla på med musik, säger hon i podden Värvet.

”Jag hade jättemycket problem”

I fjol gjorde Amy Deasismont långfilmsdebut som en av huvudrollsinnehavarna i den prisbelönta filmen ”Min lilla syster”. Hon hade haft ett hektiskt schema, men när inspelningen av filmen tog slut var hon plötsligt ledig i fyra månader.

I Värvet beskriver Amy det som en jobbig tid, som samtidigt var nyttig då hon fick tid att rannsaka sig själv.

– Det blev verkligen en period där jag kände mig rätt värdelös ett tag. Jag har på något sätt tidigare känt att om jag åstadkommer någonting, gör någonting eller skapar någonting, då är jag värdefull, då gör jag nytta. Jag hade jättemycket problem med det, säger hon i podden.

Får ångest över beslut

Amy Deasismont berättar att hon fortfarande känner ångest i perioder – av flera anledningar. En faktor var en jobbig relation som hon hade för cirka två år sedan. Den gav henne ångest både under själva förhållandet och när det tog slut, då hon kände sig övergiven, säger hon i Värvet.

En annan anledning är att hon lätt blir stressad över att ta egna beslut, något hon inte behövde göra som tonåring.

– Det kan jag känna ibland nu, att jag kan få ångest för att jag kan känna mig lite ensam, och känna mig stressad över att inte veta om jag gör rätt sak. Det är nu jag börjar känna mig vuxen på riktigt, säger hon i podden.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Parneviks obehagliga knarkupplevelse

ÄMNEN I ARTIKELN

Amy Deasismont (f d Diamond)

Värvet