Youtube

Jockiboi slutar med musiken – på grund av ångest

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Gör sista framträdande på Youtubefestival

Jockiboi är färdig med musiken.

Han gör sin sista spelning på Youtubefestivalen VidStar.
– Musiken ger mig mest ångest, säger han.

Joakim ”Jockiboi” Lundell är både Youtubeprofil och artist. Men nu har han bestämt sig för att välja bort artistkarriären för gott. Sista framträdandet blir på Youtubegalan Vidstar i september.
– Det blir den första och enda gången på hela året. Jag är ingen artist. Jag är inte duktig på sådant där. Det kan jag säga med handen på hjärtat. Jag är extremt duktig på Youtube och det är det jag ska hålla mig till. Youtube är det som ger mig glädje. Det gör inte musiken. Musiken ger mig mest ångest så det var inte ett så svårt val, säger han.

Anledningen  till att han ställer upp och sjunger på festivalen är för att han känner att publiken är annorlunda än på en vanlig konsert.
– De som kommer dit älskar Youtube. Då bli det mer naturligt att kunna sjunga där för de kommer acceptera hur jag nu än sjunger.

Förutom att uppträda under festivalen kommer han även att föreläsa och träffa fans.

– Jag kommer prata om hur man kan använda sin diagnos till en fördel istället för att se det som en nackdel. Jag känner att jag personligen har en fördel av att ha en diagnos. Jag har ADD.

Är utbränd

Jockiboi gick nyligen ut och berättade att han var utbränd. Stressen är en anledning till att han lägger ner musikkarriären. Men under en spelning i Sundsvall fick han sig en tankeställare.
– Jag känner mig inte bekväm på scen. När jag går ut är det inte ”wow, fasen vad kul”, utan bara ”snälla kan låtarna ta slut”.

Jockiboi är för tillfället sjukskriven och har en dryg månad på sig att vila inför framträdandet på Youtubefestivalen.
– Jag ser det som extrem lång tid att vila upp mig på. Jag brukar ha två dagar som max att vila på.

”Trodde jag hade en svacka”

Till en början ska Jockiboi jobba femtio procent för att därefter kliva upp på hundra procent igen. Han kallar sin utbrändhet ett lyxproblem.
– Jag tycker ändå att det är ett lyxproblem att man har jobbat så mycket. Jag kan inte tycka synd om mig själv för jag har valt det själv.

Först förstod han inte att det var utbrändhet det handlade om, berättar han.
– Det var nog först när läkaren sa det som jag förstod. Jag trodde bara att jag hade en svacka. När jag läser om utbrändhet är det människor som bara ligger och stirrar i taket och gråter. De symptomen har jag inte riktigt haft. Jag har gråtit en gång när det har varit riktigt jobbigt. Men jag har inte legat i sängen och glott i taket. Men jag blev väldigt labil känslomässigt och tog åt mig av minsta lilla.

Planen nu är att innan framträdandet hinna iväg på semester.
– Jag drar utomlands på semester för första gången sedan jag började med Youtube, säger han.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Joakim Lundell avslöjar allt i nya boken

ÄMNEN I ARTIKELN

Youtube

Joakim Lundell