Sannex övertygar igen med ny singel

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-09

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Sannex är vårt mest produktiva dansband just nu.

De förmår dessutom hålla föredömligt hög klass på allt de släpper ifrån sig.

Nya singeln "Stanna hos mig" (Sann Records) är det senaste exemplet i raden.

Förra året haglade det singlar med Sannex i en aldrig sinande skur: "Cyberfriend", "Innan vi skiljs i kväll", julsingeln "Vi tänder ett ljus" " allt toppat med albumet "Angelina" (Sann Records), belönat med fyra plustecken.

Senaste singeln är det tredje, och hittills mest övertygande, smakprovet från vad jag hoppas ska utmynna i ett nytt album under året. "Stanna hos mig" (Sann Records) är pumpande dansbandspop med ett oerhört driv i kompet.

Lite snällare än vanligt och mycket välskrivet av Anderz Wrethov och nya textförfattarkometen Elin Wrethov, som, efter "Jag lever mitt liv i ditt" på Sannex fjolårs-cd, nu visar prov på ytterligare poetisk talang.

Sångaren Magnus Meinert framstår alltmer som det största framtidshoppet för svensk dansmusik. Här lägger han ner tanke och själ i Elin Wrethovs vädjande text: "Legat varje natt med ljuset tänt / rädd att möta ensamheten här / rädd för alla dagar med mig själv", sjunger han.

Ett annat intressant namn att hålla ögonen på under året är Erik Lihms orkester. Den trofaste Vikingarna-keyboardisten har samlat en rad spännande musiker runt sig och storsatsar nu på det egna bandet.

I laguppställningen finns avsomnade Kellys Guldklaven-belönade saxofonist Joakim Andersen och trummisen Dag Myrer från Keith Elwins, men det största namnet är Berth Idoffs tidigare sångare Conny Nilsson.

Med singeln "Alla hjärtans dag" visar Erik Lihms att de är att räkna med på allvar. Conny Nilssons varma röst i en lättnynnad låt som andas Vikingarnas 80-tal, skriven av Lasse Holm och Gert Lengstrand. Baksidan "I ett hus vid vägens slut" är också den traditionellt uppbyggd, och hade kunnat vara hämtad från någon av Vikingarnas senaste skivor.

I sommar släpper Erik Lihms ett helt nytt album.

Towe Widerbergs nya album "Kysser flickor" (Mariann) innebär också återkomsten för en annan legend i dansbandsvärlden, låtskrivaren Hans Rytterström, som på 80-talet firade triumfer med bland andra Streaplers och Stefan Borsch.

Här har han skrivit "Vem vet" tillsammans med Stefan Kardebratt.

Dessutom finns flera Rytterström-klassiker med på samlingsdelen av skivan.

Det blev ingen scendebut för Lena Pålssons och Peter Danielsons nya projekt i onsdags.

Premiärspelningen är framflyttad till den 26 mars då det nystartade bandet spelar på anrika Sundspärlan i Helsingborg.

Till sist tycker jag att Emil Sigfridsson allra minst borde ha fått en biljett till Andra chansen i schlager-SM i lördags. Nu blir det intressant att se vad Candela-Lotta kan uträtta i den fjärde delfinalen på lördag.

Bäst just nu

Michael Nystås

ANNONS