Nöje

Nya komedin floppar direkt

Av: 

Matias Rankinen

NÖJE

”Tråkigt - folk kanske inte förstår”

Ungefär 70 000 människor bor i Bromma.

Inte ens 11 000 personer såg filmen ”Tillbaka till Bromma” under de fem första dagarna – alla biografer i landet inräknade.

– Det är tråkigt, jag hade hoppats att fler skulle se den, säger Peter Magnusson.

”Sommaren med Göran” drog 73 729 biobesökare under öppningshelgen 2009. ”En gång i Phuket” lockade nästan lika många när den hade premiär 2012: 67 326 personer tog sig till salongerna.

Två extradagar

Men bara 10 691 personer valde att se Peter Magnussons nya film ”Tillbaka till Bromma” de första dagarna, enligt Nordisk Film.

Och då hade den dessutom två extra dagar eftersom den öppnade på en onsdag, jämfört med föregångarna som hade fredagspremiärer.

– Filmen kanske inte är tillräckligt tydlig, jag skulle tro att folk inte riktigt förstår vad det är liksom, och då väljer man nog något annat skulle jag tro. Det är min lite enklare analys, säger Peter Magnusson, 39.

Svala recensioner

Han framhåller att det aldrig fanns några planer på att göra en lika bred film som hans tidigare.

Men han är stolt över sin egen och regissören Martin Perssons insats.

– Det vore ju mer självklart om jag gjorde en tredje film som var likadan som de två tidigare jag har gjort. Det skulle ju kanske vara lite mer väntat, och därför tycker jag själv att vi faktiskt har varit modiga och vågat göra något som sticker ut och är lite annorlunda.

Recensenternas mottagande av filmen har varit ljumt, med många tvåor och treor i betyg. Peter Magnusson menar ändå att han har fått bra feedback.

”Jag är väldigt stolt”

– Jag tycker det är en väldigt fin liten film vi har gjort, jag är väldigt stolt och glad över den. Jag hoppas att den kan nå ut till lite fler biobesökare på sikt, det vill jag ha sagt, säger Peter Magnusson.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert: